Manipulace, nátlak, ponižování i agrese, to vše jsou schopni použít, aby  seniorům vnutili předražené zboží. Dokument režisérky Sylvie Dymákové a psycholožky Romany Mazalové s autentickými záběry z předváděček a výpovědmi poškozených slouží jako varování seniorům, aby se nenechali nalákat na rádobyvýhodné akce s obědem či dárečkem zdarma. Proto také mají senioři nad pětašedesát let od distributora filmu garantován vstup zdarma.
Film před časem promítalo českotřebovské kino, v Lanš-krouně bylo promítání spojeno s besedou o podomním prodeji. V tomto týdnu dokument promítlo vysokomýtské a letohradské kino. Podle sdělení vysokomýtského M-klubu se na film o novodobých „šmejdech" přišlo podívat čtyřiačtyřicet lidí, nejen ve věku protagonistů filmu. Věkový průměr diváků je zde odhadován na padesát let. V Letohradu se dostavilo devětadvacet platících diváků, dalších devět mělo vzhledem k věku nad pětašedesát let vstup zdarma. „Jak konstatovali po promítání, je jen škoda, že jej vidělo relativně málo seniorů, protože je otřesnou ukázkou toho, jak se na předváděčkách dokážou chovat některé firmy," uvedl ředitel Kulturního centra Jaroslav Moravec.
Podvedeným lidem pomáhá Občanská poradna Ústí nad Orlicí, která má v okrese několik kontaktních míst. Seniory varuje, aby nechodili na předváděcí akce: „Senioři by měli pamatovat na to, že v dnešní době jim nikdo zadarmo nic nedá. Právě proto, že jsou tolik důvěřiví, jsou lehkým cílem podvodníků," upozorňuje Veronika Dušková z Občanské poradny.