I když se údaje organizátorů o počtu demonstrujících o nějakou tu desítku tisíc liší od údajů policie, nutno objektivně konstatovat, že nespokojených lidí se na „Václaváku“ sešlo opravu hodně. Odborářský aktivista Oldřich Skalický z ústecké  Střední školy uměleckoprůmyslové v rozhovoru, který Orlický deník zveřejnil minulou středu, tipoval účast na padesát až šedesát tisíc. O stech tisících pak mluvil jako o počtu, který by už vláda neměla přehlížet.
„Bylo nás opravdu hodně, nálada  skvělá, všichni se k sobě chovali slušně, atmosféra trochu připomínala rok osmdesát devět, kdy lidé taky chtěli změnu. Reakce vlády je ovšem přesně taková, jaká se dala čekat. Jedna demonstrace ji nezviklá. Lidé se musí naučit za svá práva bojovat a takovýto počet se jich musí na náměstích objevit víckrát. Podle mne to byl test organizátorů, zda lidé jsou ochotni vyjít kvůli oprávněným požadavkům do ulic. A jak je vidět, tak  jsou,“ řekl v neděli Orlickému deníku.
Jak dodal odborář, úspěch sobotní demonstrace by mohl být předzvěstí další větší akce, možná i generální stávky.
O názor na sobotní demonstraci jsme požádali také poslance parlamentu za ODS Radima Jirouta z Ústí nad Orlicí: „Rád bych se zeptal, kde byli ti demonstranti před pár lety, kdy vládl Bohuslav Sobotka. V době, kdy jsme měli šestiprocentní  růst HDP, tuto zemi zadlužili devadesáti osmi miliardami v jednom roce. Takže pokud se teď  škrtá a  bohužel se snižují i sociální dávky, musíme hledat, kde je zakopaný pes. A tím je doba vlády sociální demokracie, která naprosto trestuhodně promarnila tu nejlepší šanci pro to, aby se naše země z problémů dostala. My se teď musíme připravit na doby horší. Ovšem každý dobrý hospodář ví, že po časech dobrých přijdou ty špatné. Hospodářský cyklus je věc, která se opakuje  a opakovat bude dál,“ prohlásil politik.