Své produkty představí lidé z různých oblastí, kteří jsou sdružení pod Asociací regionálních značek. Nabídnou například ručně vyráběné sýry, pivo, pardubický perník nebo zmrzlinu.
 
Jeden z pozvaných, pardubický perníkář Pavel Janoš potvrdil, že roste zájem nejen o zdobený perník, ale také o perník na strouhání vyrobený převážně z místních surovin. „Ve staročeské kuchyni se běžně používal. Naše babičky s ním zahušťovaly omáčky, například švestkovou či rajskou, a dochucovaly sladké pokrmy. Dnes se tento trend vrací,“ uvedl perníkář Pavel Janoš. 

Festival chutí, vůní a řemesel však není jen o jídle a pití. „Veřejnost zveme i na tradiční řemesla. Na festivalu se bude konat několik stánkových workshopů, během nichž se dozvíme více o nabízených výrobcích,“ uvedla za pořadatele Andrea Pavlíková. 

Návštěvníci festivalu se mohou těšit i na nabitý doprovodný program, uslyší například moderní cimbálovou muziku v podání Cimbal HellBand, či dechovou hudbu Lovesong Orchestra. Vstupné je zdarma, akce začíná v 10 hodin dopoledne.