Své produkty představí lidé z různých oblastí, kteří jsou sdružení pod Asociací regionálních značek. Nabídnou například ručně vyráběné sýry, pivo, pardubický perník nebo zmrzlinu.
Jeden z pozvaných, pardubický perníkář Pavel Janoš potvrdil, že roste zájem nejen o zdobený perník, ale také o perník na strouhání vyrobený převážně z místních surovin. „Ve staročeské kuchyni se běžně používal. Naše babičky s ním zahušťovaly omáčky, například švestkovou či rajskou, a dochucovaly sladké pokrmy. Dnes se tento trend vrací,“ uvedl perníkář Pavel Janoš.
Festival chutí, vůní a řemesel však není jen o jídle a pití. „Veřejnost zveme i na tradiční řemesla. Na festivalu se bude konat několik stánkových workshopů, během nichž se dozvíme více o nabízených výrobcích,“ uvedla za pořadatele Andrea Pavlíková.
Návštěvníci festivalu se mohou těšit i na nabitý doprovodný program, uslyší například moderní cimbálovou muziku v podání Cimbal HellBand, či dechovou hudbu Lovesong Orchestra. Vstupné je zdarma, akce začíná v 10 hodin dopoledne.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditNa pardubickém zámku to bude v sobotu dobře vonět a chutnat
Pardubice - Pardubický zámek bude v sobotu plný vůní, chutí a řemesel. Druhý ročník festivalu nabídne to nejlepší z jídla, pití i zábavy, co poskytují regiony Pardubického kraje.
Kliknutím zvětšíte
Ilustrační foto
|
Foto: archiv