Při okraji Jevíčka, po levé straně silnice směrem na Moravskou Třebovou, vyroste již brzy nová průmyslová zóna.

„V současné době je ve spolupráci s architektem Slavíkem zpracovávána zastavovací studie, která bude podkladem pro dokumentaci na zainvestování zóny inženýrskými sítěmi a nejvhodnějším komunikačním napojením,“ přiblížil aktuální postup prací jevíčský starosta Dušan Pávek.

Průmyslová zóna o rozloze přibližně 4,2 hektarů se nachází v Třebovské ulici naproti benzínové stanici mezi městskou zástavbou a areálem Hanácké zemědělské společnosti, severně při výjezdu z města.

Zastupitelstvo schválilo v květnu prodejní cenu pozemků v průmyslové zóně ve výši sto korun za metr čtvereční, což je podle starosty velmi vstřícná cenová pobídka pro případné zájemce o rozvojovou plochu.

„Především vzhledem k nákladům, které bude muset město vynaložit na přivedení inženýrských sítí do lokality a vybudování příjezdové komunikace. V současné době jednáme s prvními dvěma zájemci o ploše pro výstavbu firemního areálu,“ upřesnil starosta Dušan Pávek.

Svůj záměr v podobě nového sběrného dvora má v lokalitě i město Jevíčko. „Stávající sběrný dvůr se nachází uprostřed hustě obydleného sídliště v areálu bývalé sodovkárny. Naším záměrem je plochu sídliště revitalizovat a do nově plánovaného sběrného dvora mimo městskou zástavbu přesunout i sídlo pro technické pracovníky, včetně dílen a garáží pro komunální techniku,“ sdělil starosta.

Případní investoři se mohou na město obracet již nyní. Jednání probíhají v koordinaci se zemědělskou společností, která chce pro svoje potřeby využít plochu zemědělské výroby přiléhající k budoucí průmyslové zóně ze severu.