Klub předložil vedení města objemovou studii, která detailně popisuje, jak by se areál dal rekonstruovat a následně využít nejen pro aktivity spolku. Opravený objekt by navíc mohla v dopoledních hodinách užívat Základní škola Josefa Ressla pro hodiny tělocviku.

„Hlavní část areálu tvoří tělocvična, v níž by se po celý týden pořádaly tréninky spolku. Rekonstrukcí a dostavbou objektů klub navíc získá zázemí pro administrativní úkony. Opravený areál by však nesloužil jen k pořádání pravidelných tréninků, díky nově navržené velikosti se zde počítá s konáním odborných seminářů se zahraniční účastí. Lektoři, kteří semináře povedou, se zde budou moci i ubytovat,“ uvedla náměstkyně primátora zodpovědná za územní plánování Helena Dvořáčková.

PLÁNUJÍ CENTRUM JAPONSKÉHO SPORTU

Původně se v objektu „Bobr“ nacházela posilovna a restaurace, které má nyní nahradit centrum japonského sportu. Vzhledem k velikosti by areál navíc mohla využívat i širší veřejnost a kromě zázemí pro děti a členy klubu studie počítá také se zázemím pro rodiče. „Měla by zde vzniknout i čajovna, kterou budou moci využívat všichni ti, kdo se do parku vydají za rekreací,“ dodala náměstkyně Dvořáčková.

V současné době se pracuje na stavebně technickém průzkumu objektu, který má ověřit koncept navržené objemové studie a případné limity při předpokládané rekonstrukci. Klub pak bude dále vyjednávat s japonskou stranou o možné dotaci.