Z pardubického letiště začala létat další pravidelná linka. K Londýnu přibylo od 1. října letecké spojení s Moskvou. Lety jsou provozované leteckou společností Red Wings Airlines. Jejich ceny začínají na 196 EUR za zpáteční letenku. Doba letu je 2 hodiny 45 minut.

Jenže právě společnost Red Wings má na lety z Pardubic nepříliš šťastné vzpomínky.

Dne 29. prosince 2012 jejich letoun TU-204-100V letící z Pardubic nezvládl přistání na moskevském letišti Vnukovo. Letoun, který zpět do Ruska vezl jen posádku, nedokázal zabrzdit ani obrátit tah motorů a po přejetí dráhy se roztříštil o dálnici za přistávací plochou. Nepřežilo pět členů posádky stroje. Navíc se později ukázalo, že obdobnou závadu, která způsobila vyjetí z dráhy, měly i další dva tupolevy stejného typu té samé společnosti.

Stejný typ letounu, TU-204, právě byl první letoun, který na této pravidelné lince v říjnu přistál a společnost s nimi do Pardubic hodlá létat pravidelně.

„Lety budou operované z letiště Domodědovo dvakrát týdně, vždy ve čtvrtek a v neděli. Společnost pro ně bude využívat své stroje Tupolev Tu-204 o kapacitě 210 sedaček,“ řekla Hana Šmejkalová, ředitelka pardubického letiště. „Termíny odletů jsou příhodné jak pro pracovní cesty, tak pro prodloužené víkendové pobyty v Moskvě,“ dodala. Ze tří dosavadních letů však už dvakrát společnost do Pardubic vyslal jiný typ stroje – airbus. Těch má stejně jako tupolevů šest.