Cestující, pozor na výluky na železnici

Jablonné n. O., Lichkov – Ve středu a ve čtvrtek, vždy od 8.10 do 13.30 hodin, potrvá výluka na železniční trati č. 024 Ústí nad Orlicí – Moravský Karlov v úseku Jablonné nad Orlicí – Lichkov. Osobní vlaky budou nahrazeny autobusy.

Dobrovolným hasičům předají nové auto

Ústí n. O. –   Na Dni s IZS, který se bude konat zítra na veřejném prostranství Kociánka, se budou vedle dalších složek integrovaného záchranného systému prezentovat i profesionální a dobrovolní hasiči. Jednotce dobrovolných hasičů v Ústí nad Orlicí bude při této příležitosti slavnostně předán nový dopravní automobil. Vůz byl koupen z finančních prostředků města a dotace Pardubického kraje.

Dětský den na pokračování

Vysokomýtsko – „Den dětí" si budou v některých místech děti i dospělí teprve připomínat. V osadě Netřeby ho připravují na sobotu se začátkem v jednu hodinu po poledni. Ve stejnou hodinu, ale o den později, se sejdou k oslavě dítka i jejich doprovod v Českých Heřmanicích. Také v Hrušové se rozhodli pro jiné datum než klasický první červen. V neděli se začne o půl druhé odpoledne v prostoru lipové aleje uprostřed vesnice. Všude budou připraveny zajímavé atrakce, soutěžení a jiné zábavičky pro chlapce a dívky.
(red, jko)