Ves vyhlásila sbírku na hasičské auto

Orličky – Obec Orličky vyhlásila veřejnou sbírku na nákup hasičského automobilu. Vytvořen byl zvláštní účet, na který mohou dárci posílat příspěvek, lze jej také složit v hotovosti na obecním úřadu. Ukončení sbírky se předpokládá na konci září.

Jednota Orla bude slavit kulatiny

Dolní Čermná – Jednota Orla v sobotu slaví 100. výročí svého založení. Program začne ve 13 hodin shromážděním na náměstí. Obcí projde slavnostní průvod, v kostele sv. Jiří se uskuteční mše svatá. V 15 hodin se začne slavit v Orlovně, v přísálí objektu bude k vidění výstava připravená k výročí. Oslavy ukončí lidová veselice se skupinou Projekt.

Ústecké „íčko" nabízí i Kartu hostí

Ústí n. O. – Město Ústí se prostřednictvím svého informačního centra zapojilo do systému prodeje Karty hosta. Jde o projekt destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko, který by měl podpořit návštěvnost a atraktivitu turistické oblasti.
Turistům i místním slouží jako slevová karta na vybrané služby v celém regionu. V ústeckoorlickém „íčku" stojí Karta hosta sto padesát korun pro dospělého, sto dvacet potom pro dítě.