Poutníci pokřtí nové cédéčko Dlouhá cesta

Česká Třebová –  Českotřebovská skupina Poutníci pokřtí v sobotu v Národním domě své nové CD Dlouhá cesta. Koncert zač-ne v 19 hodin, křtu se zúčastní i lanškrounský farář Zbigniew Czendlik, folkové duo Slávek Janoušek a Luboš Vondrák a skupina Medvědi z České Třebové. Pořadem bude provázet Magda Peterková. Skupina vznikla v roce 1973, ještě když zakládající členové navštěvovali základní školu. Založena byla pouze o dva roky později než její slavnější jmenovci z Brna.  (daf)

Pro děti opět uspořádají Mikulášskou jízdu

Letohrad – Také letos bude vypraven z Letohradu do Dolní Lipky mikulášský vlak. Nejstarší akce tohoto typu na našich železničních tratích se chystá na 1. prosince. Mikulášská jízda s podtitulem Plnou parou přijíždí Mikuláš se bude konat již po čtyřiadvacáté. Zvláštní vlak tažený parní lokomotivou, ve kterém se děti setkají s Mikulášem a jeho družinou, vyjede z letohradského nádraží v 10.20 hodin. V Dolní Lipce se otočí a pojede zpět do Letohradu. (daf)

Připravují bazar sportovních potřeb

Choceň – Zdejší Dům dětí a mládeže chystá bazar sportovních potřeb a oblečení. Zájemci budou mít možnost levně si nakoupit tuto sobotu. Od 8 do 9 hodin plánují organizátoři příjem věcí, prodávat se budou od 9 do 11 hodin, bazar završí výdej neprodaných kusů od 11 do 12 hodin. (zr)