Táňa Hejlová.

Vnitřní vlivy

Například poruchy nervového systému mohou mít za následek různé poruchy citlivosti: nadměrnou citlivost, necitlivost, mravenčení. Ale i zvýšené pocení, otoky, rozšířené povrchové cévky (teleangiektasie), žlutá, suchá, svědivá kůže a poruchy pigmentace mohou vypovídat o celkovém zdravotním stavu. Např. cukrovka (diabetes melitus) se projevuje svěděním, postižením kůže kvasinkami, častými opruzeninami, furunkly, streptokokovým postižením – růže (erisipel), gangrény, tukovými uloženinami kolem očí žlutavé barvy (xantomy). Významným vnitřním vlivem jsou stresy, mohou být spouštěčem kožních i psychických onemocnění.

Vnější vlivy

Mezi nejvýznamnější vnější vlivy, které na kůži působí, patří sluneční záření, které poškozuje kolagenní a retikulinová vlákna. V důsledku toho se kůže stává tenčí, ztrácí pružnost, pevnost a vrásčí. Ztráta vlhkosti má za následek suchost, kůže se šupí, svědí a je hrubá. Působení vnějších vlivů, jako jsou studený vzduch, suchý vzduch, vítr, přechody z tepla do zimy, porušují celistvost pokožky.
Kůže ošetřená nevhodným přípravkem může vlivem povětrnostních vlivů praskat, je hrubá a stává se daleko citlivější na chemické vlivy z pracích i mycích přípravků a kosmetiky.

Odborná péče

Ve vyšším věku je proto důležité zvolit správné ošetřující přípravky na pokožku celého těla a vzhledem ke zdravotnímu stavu a věku zvolit například hydrofilní mycí olej místo mýdla, který pokožku nevysušuje a nedráždí. Je vodou ředitelný, proto vytváří mycí emulzi, která se dobře smývá. Jemně čistí pokožku, nepoškozuje její ochranný film, který je slabě kyselý a má význam jako bariéra před vstupem bakterií.
Pro pokožku dříve narozených je proto důležitá odborná péče kvalifikované kosmetičky, která dokáže s klienty probrat i jejich zdravotní stav a podle něj zvolit optimální ošetření v salonu a hlavně pro domácí péči, aby pleť byla chráněná a správně ošetřená, stala se odolnější a dokázala preventivně čelit možným výše popsaným potížím.  Táňa Hejlová, Kosmetické studio Táňa Česká Třebová

V kosmetickém studiu Táňa je možnost výběru ošetření i produktů počínaje léčivými přípravky na přírodní bázi z konopí, přes ošetření německou i francouzskou kosmetikou bez chemických konzervantů a parabenů. Studio vedle kosmetických služeb nabízí také masáže, aromaterapii nebo vizážistiku.
Táňa Hejlová si jako zkušená kosmetička, která uznává celostní přístup, splnila sen, pracuje na návrzích kosmetických produktů pro profesionální péči. Výsledek její práce pro firmu Cannaderm mohou vyzkoušet předplatitelé Orlického deníku. Více na www.abobonus.cz.