Loňské a předloňské vydání kalendáře se vyprodalo beze zbytku. Autorky každé ladily do jiného stylu. Na snímcích se objevily například s nářadím, které po-užívají při soutěžích v požárním sportu. Na stránkách jsou letos hasičky zachycené ve společenských šatech.

Když se řekne kalendář hasiček, většině mužů vytane na mysli, že by uvnitř mohly být i pikantní snímky. „Svléknout se umí každý, není to nijak originální. Proto tam nic takového nemáme," vysvětluje Zuzana Mikanová.

V tomto ohledu byly odvážnější členky chrudimského spolku Českého červeného kříže. Ty v roce 2013 nafotily kalendář, kde typický oděv zdravotníků sloužil spíš jako doplněk.

„Lidé nás vídají jen v neforemném červeném oblečení a my jsme chtěly ukázat, že pod ním je i něco hezčího," uvedla organizátorka Lenka Klváčková. Ohlas byl veliký a peníze z prodeje podpořily pěvecký sbor Klíček a Klíčenky.

Prodej už brzy

Nové vydání kalendáře hasiček z Hrochova Týnce už je v tiskárně a brzy by mělo být k dispozici, a to nejen u jednotlivých hasiček, ale v jednání je také prodej v hrochovotýnecké trafice. Kdo by chtěl mít tento kalendář na stěně, s jeho koupí by neměl váhat, neboť jak uvádí hasička Zuzana Mikanová, k dispozici bude zhruba 70 kusů. „Chtěly jsme udělat kalendář trochu unikátní, aby jej každý neměl doma," dodává Zuzana Mikanová.