Poliklinika Česká Třebová.

WEBOVÉ STRÁNKY OBEZITOLOGICKÉ ALIANCE NAJDETE ZDE.

Dr. Leoš Středa 
jde příkladem

Starostka Lanš- krouna Stanislava Švarcová přes svátky trochu přibrala. Její aktuální telegrafická zpověď: Váha je stále stejná, 73,5 kg. Snaha o dělení stravy zahájena. Pryč sladké, přílohy, pečivo jen ráno, celozrnné. Večer bílkoviny, ale cíl je ještě ubrat objem, například menší kousek sýra. Ono to chvíli trvá, než se tělo z těch hříchů vzpamatuje. Také už by to chtělo víc světla a chuti k pohybu.
Šéfredaktor Karel Pokorný se snaží pokořit pětaosmdesátku, což je jeho cíl, ke kterému má zatraceně blízko. Napsal: Dnes ráno mi váha ukazovala 85,7 kg, takže se po svátečním i novoročním dietním hříchu pomalu znovu blížím k hranici 85 kg. „Jde to, ale dře to," vzdát se ovšem rozhodně nemíním.
Doktor Leoš Středa chce být příkladem. Shodil od minulého týdne kilo a půl. Takže má 93,5 kg. Dieta pořád stejná, tedy absolutní převaha bílkovin. K snídani omeleta s uzeným masem, k obědu nějaká filipínská specialita (např. polévka adobo, která se vyrábí z vepřových nožiček) a k večeři je to obvykle sýr. Naučil se vyrábět hranolky z celeru, určitě brzy pošle recept i pro čtenáře.

Jak hubne 
Kristýna Erbová?

Kristýna Erbová je ze Slaného, hubne s internetovým vydáním Orlického deníku. Její počáteční stav: výška 170 cm, váha: 99 kg. Současný stav: 83 kg, úbytek: 17 kg. Z hlediska konfekce to znamená dříve velikost 52 nyní 42. Sama to shrnuje slovy:
Po porodu jsem postupně nabrala více než 20 kg a nedařilo se mi zhubnout žádným způsobem, ač jsem zkusila mnoho diet. Při své práci jsem se náhodou seznámila s MUDr. Leošem Středou, který mě hned zapojil do hubnoucí soutěže a doporučil mi svou dietu Středaform. Připadalo mi, že nelze zhubnout při takovém přejídání, vůbec to nevypadá jako redukční dieta. Jenže opravdu, kila šla dolů sama. Dietu jsem zahájila vloni v květnu dvoudenní očistnou hladovkou a pak úspěšně hubla kilo za kilem až na současnou hodnotu. V počátku hubnutí mi pomohly spirulinové tablety StředaLife, kterými jsem krotila chutě na sladké, a vláknina mi pomáhala navodit v žaludku pocit nasycení.
Již od března jsem si sháněla po mateřské dovolené nové zaměstnání, dlouho jsem v hledání nebyla úspěšná. Až před zimou, kdy jsem již měla shozeno cca 13 kg, jsem s nově nabytým sebevědomím získala i novou, zajímavou práci. Se svou novou image jsem velmi spokojená a ráda bych v dietě pokračovala, ačkoliv mi to doktor Středa rozmlouvá.

Kristýna Erbová.Kristýna Erbová.