Poliklinika Česká Třebová.

WEBOVÉ STRÁNKY OBEZITOLOGICKÉ ALIANCE NAJDETE ZDE.

Ale třeba ti naši čtenáři, kterým doktor Leoš Středa naordinoval dietu Středalife, se nemusejí omezovat, co do množství, ale jen si musí vybírat takové potraviny, které mají převahu bílkovin a omezují sacharidy. V minulých týdnech jsme recepty na bezsacharidové cukroví uveřejnili.

Jak hubnou naši vyhlašovatelé?

Starostka Lanš- krouna Stanislava Švarcová má slíbeno přes prosinec dietní hájení. Do diety se prý pustí opět po Novém roce, teď to jednoduše nestíhá. Před Vánocemi jí hubnutí nejde a raději ani hmotnost nehlídá. Zkrátka, ženy to mají vždy složitější než muži a paní starostka má před Vánocemi úkolů moc, ať už doma nebo v úřadu.
Šéfredaktor Karel Pokorný si chce dát pod stromeček jako hezký dárek vysněnou váhu 85 kg. Věří, že se to povede. Stabilizovat ji ovšem bude během svátků náročné. Jeho oblíbené jídlo, řízek Pavlišov, což je klasický řízek s knedlíkem a se zelím, dělá maminka jeho ženy prostě skvěle. K tomu samozřejmě pivínko, že… Na sladké příliš není, tam nebezpečí nehrozí, ovšem zase miluje chlebíčky. Takže uvidíme, jak se s nástrahami Vánoc vyrovná.

Doktor Leoš Středa to má nejsnazší. Dietu drží na Filipínách. Bramborový salát nebude, protože brambory se v Asii nepěstují. Rybu také neobalí, neb strouhanka se nepoužívá. Místo tučného kapra bude mít místní rybu Tilapia, což je taky dieta. Jen tak mimochodem – ve světě je kapr považován za odpadní rybu, kterou by nikdo nepozřel. Tak se Leoš Středa ani nechlubí tím, že u nás je to vánoční delikatesa.

Inspirací může být úspěch Lukáše

Pravidelně uveřejňujeme příběhy úspěšných pacientů, kteří s naší soutěží Hubnutí s Orlickým deníkem shodili nejvíce. Přes zimu ordinace v Poliklinice dopravního zdravotnictví v České Třebové neběží, MUDr. Leoš Středa je na Filipínách. Na vánoční inspiraci máme pro vás perličku. Stačí se podívat na fotky a porovnat podzim 2011 s podzimem 2012. Je to syn pana doktora, Lukáš Středa. Shodil díky tátově dietě 30 kilo, ze 108 na 78 kg. Teď se na nové musí udržet, fixační fáze pro takový úbytek je skoro rok. Přes vánoce bude v Lanškrouně, tak ho místní kontrolujte. Zatím se drží dobře. 

Lukáš Středa před zahájením diety.

Lukáš Středa před zahájením diety.

Lukáš Středa po dietě.

Lukáš Středa po dietě.