Poliklinika Česká Třebová.

Lektus.
Ostatní mohou konzultovat mailem (dr.streda@ gmail.com) nebo si vhodný režim najít na portálu www.nadvaha.cz.
Noví zájemci se zase budou moci v září přihlásit, protože naše soutěž poběží celý rok.

Jak hubnou vyhlašovatelé?

MUDr. Leoš Středa začínal na 108, dnes má 98 kilogramů, tedy za 2 měsíce shodil 10 kg. Jeho body mass index klesl ze 34,5 na 31,2. Je stále v kategorii obezita 1. stupně.

Lanškrounská starostka  Mgr. Stanislava Švarcová se do hubnutí zapojila až v květnu, kdy měla přes 77 kg. Dnes má 73 kg. Body mass index klesl z 31 na 28,5, což znamená, že z kategorie obezita 1. stupně se propracovala do kategorie nadváha.

Šéfredaktor Orlického deníku Karel Pokorný shodil za poslední týden další kilo a dosáhl kýžené mety 90 kg.  Úvodní váhu v dubnu měl 97 kg. Sedmikilogramový úbytek znamená, že se z kategorie obezita 1. stupně už před časem přesunul do kategorie nadváha.
Tady jsou jeho hubnoucí zážitky: „Kdybych to nezažil na vlastní kůži, nevěřil bych. Stanovil jsem si, že půjdu z 97 kil na 90 a už je mám, dokonce ještě o bezpečné kilo méně! A poměrně bezbolestně! Po dohodě s panem doktorem Středou jsem zvolil cestu dělené stravy, zahájil jsem ji 36hodinovou hladovkou a pak opravdu ´dělil´ – tedy buď maso se zeleninou, nebo chleba, pečivo či další ´přílohy´ se zeleninou. Zvykl jsem si na to poměrně snadno a větší potíž mi to nečinilo. I když jsem preferoval dny s masem, to musím přiznat. Ale rozhodně jsem nehladověl. Každý den po ránu jsem stál na váze a opravdu jsem se nestačil divit, jak šla kila dolů. Týdně jedno, někdy ještě o krapet víc!
Člověku určitě dělá dobře, když si jeho hubnutí všimne i okolí, prostě každý jsme trochu ješita. A okolí si opravdu všimlo! Taky se vracím do triček a košil, které už jsem se styděl nosit, protože jsem v nich byl opravdu hodně ´sexy´. Nakupuji ovšem nové kalhoty, protože ty staré ze mě prostě padají. A navíc – ´nadváha´, to přece zní mnohem a mnohem lépe než ´obezita 1. stupně´! Takže to vypadá na samá pozitiva, že.
Musím ale přiznat, že se cítím po důsledné několikatýdenní dietě dost utahaný, takže zůstanu na 89 kilogramech a vrátím se k normální stravě s tím, že se budu samozřejmě hlídat a rozhodně se nebudu zbytečně a nezdravě přežírat. A uvidím, co tomu moje tělo řekne…
A ještě na závěr mé ´zpo- vědi´ musím přiznat, že jsem moc rád, že se k naší soutěži přidalo hodně lidí, je jich už hodně přes sto. Někteří známí mi říkají, jak nás sledují v novinách, jiní mi také oznámili, že vědí o lidech, kteří ´v tom s námi jedou´, nebo se sami chy- stají přihlásit. To je moc hezký pocit, protože vlastně proto jsem společně s panem doktorem Středou i paní starostkou Švarcovou do projektu šel. Takže hlavně vydržme!"