Poliklinika Česká Třebová.

STRÁNKY OBEZITOLOGICKÉ ALIANCE NALEZNETE ZDE.

Naši soutěžící obvykle volí takové diety, při kterých není tak výrazný pocit hladu, třeba diety na principu oddělování bílkovin od sacharidů a tuků nebo diety, kdy jsou v potravě potlačovány sacharidy, ale bílkoviny se konzumují téměř neomezeně. Jsou to tzv. aktivní diety, při kterých se dá jíst do pocitu sytosti, a přesto se při nich hubne. Protože v těle se nastaví metabolismus tak, aby se nadbytečný tuk odbourával.
Jenže žádná dieta na světě nezaručí zhubnutí napořád. K tomu slouží tzv. fixační fáze po skončení redukční kúry, kdy se musí nově nabytá hmotnost udržet stůj co stůj. Aby ji vzalo naše tělo za vlastní a nechtělo se vracet ke kilům původním.

Drží se protagonisté?

Šéfredaktor Karel Pokorný se drží na 85 kilogramech, má z toho obrovskou radost. Není se co divit. Je nyní v kategorii mírná nadváha, což je hodnota, kterou by si měli udržovat ti, kteří mají k přibírání sklony. Na začátku soutěže patřil mezi obézní prvního stupně.
Doktor Leoš Středa však dietně hřeší. Po návratu z Asie přibral, zřejmě mu česká kuchyně chutná, ale nesvědčí. Má 95 kg, což je hodnota o 13 kg nižší než na počátku soutěže, ale byl na tom už lépe, na Filipínách vážil dokonce 91 kilo. Není na dietě a dal si za úkol zafixovat se na této váze několik týdnů a pak pokračovat. Asi mu je příkladem a inspirací úspěch pana šéfredaktora.
Lanškrounská starostka Stanislava Švarcová je tento týden mimo kancelář. Aspoň tak praví její automatická emailová odpověď, kterou jsme dostali, když jsme jí zasílali dotaz na aktuální váhu. Budeme tedy brát v potaz poslední hodnotu její váhy, kterou posílala před dvěma týdny, a to bylo 73,5 kg.

Blíží se finále

Už jen pět vydání naší soutěže a budeme na čísle 52. To číslo vyjadřuje počet týdnů v roce a my budeme slavit opravdu rok úspěšného projektu zaměřeného na hubnutí a zdravý styl života.
Čtenářů se zapojilo přes 300, ti všichni přišli na vyšetření do Polikliniky Dopravního zdravotnictví v České Třebové, kde jim MUDr. Leoš Středa poskytl cenné rady a dietní rozpisy. Rekordní výsledek v hubnutí je zatím shozených 30 kg u muže a 25 kilogramů u ženy. Přijďte na kontrolu i vy, kteří jste se zapojili, zhubli a dosud nemáme váš výsledek. MUDr. Leoš Středa bude ve Třebové zase ve čtvrtek, napište na dr.streda@gmail.com nebo zavolejte na 608 807 807. Příští týdny budou v ordinaci kontroly těch, kteří už s námi hubnou, proto se, noví zájemci, nepřihlašujte. Nebojte se, zkrátka nepřijdete. Chystáme s panem doktorem nový projekt, takže ordinace poběží dál.