Na podpoře kandidatury Vladimíra Martince ve volebním obvodu 44, Chrudimsko a Havlíčkobrodsko, se dohodli SNK – Evropští demokraté se stranou Soukromníků. „V Senátu se chci zaměřit například na financování sportu,“ řekl Martinec. Hokejový hráč a trenér Vladimír Martinec se narodil v roce 1949. Čtyřikrát zvítězil v anketě Zlatá hokejka, v národním týmu odehrál 292 utkání. Třikrát byl mistrem světa, čtyřikrát mistrem Evropy, z roku 1976 má olympijské stříbro.

V posledních letech se angažuje i v politice, působí jako radní městského obvodu Pardubice I. a zastupitel města Pardubice.

K rozhodnutí kandidovat do Senátu jej prý přiměla nejasná situace ve financování sportu v posledních letech. „Není možné, aby nebyl dostatek peněz na zajištění kvalitních trenérů pro výchovu talentované mládeže, sportoviště se rozpadala a nikdo do nich neinvestoval,“ uvedl Martinec. Je podle něj třeba vytvořit jasná pravidla pro financování sportu, a to včetně pravidel pro zapojení podniků a individuálních dárců.