Na návštěvníky čekají klasické gastronomické pochoutky, živá vystoupení kuchařských es, ale také představení zajímavých kulinářských směrů, jako například extrémní catering. Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy masa a ingrediencí, které nejsou v klasické restauraci běžně dostupné. V minulých letech se návštěvníci Bosch Fresh festivalu mohli setkat s úpravou medvěda, krajty nebo žáby a i letos bude menu rozmanité. „Pro své menu jsem na festival připravil recept z baracudy, což je dravá ryba z moří tropického a subtropického pásu. Dále se lidé můžou těšit na maso velbloudí, žraločí a krokodýlí v lehké tradiční úpravě s vlivy různých zahraničních kuchyní," uvedl kuchař Tomáš Drastík. Na menu se tak objeví například žraločí polévka s kokosovým mlékem, velbloudí ragú s cizrnou či krokodýlí tacos s mango salsou.

Přijede i Pohlreich

Kromě extravagantních a netradičních pochoutek molekulární kuchyně se příští víkend na závodišti představí také to nejlepší z klasické kuchyně nebo zahraničních delikates, prostě nepřeberné množství jídla, piva a vína. Chybět nebudou ani živé show pod vedením věhlasných českých šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha, Oldřicha Sahajdáka, Radka Davida nebo Tomáše Kubíčka.

Pro návštěvníky jsou připraveny také kulinářské workshopy, přednášky a v hlasování si mohou zvolit nejlepší restauraci východočeského regionu.