Například v Jablonném nad Orlicí se akce zúčastnilo sedmnáct rodinných skupinek. Všichni tak nasadili rukavice, popadli černé pytle a vydali se uklízet vybrané městské části.

„Zaměřili jsme se především na místa, kam se nejčastěji chodí na procházky,“ objasnila místostarostka Martina Balážová. Nejmladší účastníci přitom ani nešli po svých, a tak odpadky hledali z korbičky kočárku. Uklízel se především plastový odpad, našli se ale také takové kuriozity jako záchodová mísa nebo staré zrcadlo. Dobrovolníci pak nejčastěji sbírali skleněné lahve a plasty.

Uklízelo se i v Ústí:

V Ústí nad Orlicí uklízelo přes 40 dobrovolníků.
VIDEO, FOTO: V Ústí uklízelo přes 40 dobrovolníků

V Ústí nad Orlicí se k úklidu přidala také skupina hasičů. Ti se vydali do Wolkerova údolí, čistili také břehy řeky Orlice. Kromě plastů a plechovek zde našli rarity v podobě vršku dámských plavek. Hasiči pak na svém facebookovém profilu sdíleli další poznatky ze sobotního úklidu. „Pokud sebereš exkrement po svém čtyřnohém parťákovi, tak naplněný pytlík fakt nepatří do křoví,“ napsali.

Sbíralo se také v obci Sedlec na Vysokomýtsku. Zde dobrovolníci nasbírali 20 pytlů odpadků, mezi kterými byl například gauč, vysavač a kolo od traktoru.