První triumf se povedl ve dvojkové Ceně východních Čech na 3300 metrů s Chrystal Crossem. Druhé vítězství následovalo v Ceně společnosti Seko Aerospace na 5200 metrů, jejíž kurz kopíruje Cenu Labe z rámcového programu Velké pardubické. Zadrženě ji ovládl Evžen.

Hattrick Myškovi završili vítězstvím v Ceně Služeb města Pardubic na 4200 metrů pro čtyřleté koně, kde si pro vítězství došel ryzák Popinjay.

Ve čtvrté kvalifikaci na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou se od startu vedení ujal slovenský Vandual. V polovině startovního pole se pohyboval Sottovento, v jehož sedle zraněného Jana Kratochvíla nahradil Jan Odložil. Osmiletý hnědák se začal ve druhé polovině dostihu postupně posouvat dopředu a za Havlovým skokem šel na vedoucí pozici.

Sotttvento s Janem Odložilem ( v zelenobílém) zvítězili ve IV. kvalifikaci na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou na pardubickém dostihovém závodišti.
OBRAZEM: Koně se proháněly na Velké pardubické. Kvalifikaci ovládl Sottvento

"Mysleli jsme, že Jarda Myška bude vepředu, ale asi změnil taktiku. Koník byl dobře připravený, měl dostatek sil. Svezl jsem se,“ řekl k dostihu vítězný žokej Jan Odložil.

Vyhrál svěřenec trenéra Josefa Váni, který zároveň prožíval smutné chvíle. Za Havlovým skokem byl pro zranění zastaven Ange Guardian. Bohužel toto zranění bylo fatální.

Po skončení tuzemského kvalifikačního seriálu má podmínky pro start ve 130. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou splněno 27 koní, pět z nich ovšem na přihláškách zatím nefiguruje.

Velká cena města Pardubic – IV. kvalifikace na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou – Memoriál Oktaviána Kinského (5800 m, pětiletí a starší koně, dotace 200 000 korun): 1. Sottovento (ž. Odložil, tr. Váňa st., Stáj Statek Chyše-Váňa), 2. Vandual, 3. Talent, 4. Catch Life, 5. Ribelino.

Generální ředitel VLTAVA LABE MEDIA Vít Nantl.
Vít Nantl o Deníku: Zůstáváme v regionech. 24 hodin denně, sedm dní v týdnu