Pět vybraných koled a případně i populární „hitovka" Vánoce, Vánoce přicházejí… se bude ve středu od 18 hodin zpívat ve čtyřech městech a šesti obcích Orlickoústecka.

Vytvoříme jeden velký sbor

Už v loňském roce, kdy měl projekt u nás premiéru, se zpívalo na čtyřech místech a společné zpívání mělo velmi hezkou atmosféru. Stejně příjemná atmosféra pospolitosti bude určitě vládnout mezi malými i velkými „koledníky" také dnes. Ať už se bude zpívat na náměstích, návsích, farních zahradách, pod stromem u modlitebny, u hasičské zbrojnice nebo třeba v pivovaru. A jak už Orlický deník v minulých dnech informoval, na většině míst bude zpívání koled spojeno i s dalším doprovodným programem. Připravuje se cukroví, koláče,  langoše, punč nebo  „svařák". Především však ale jde o to sejít se, pozdravit se se známými, prožít hezké chvíle v čase blížících se nejkrásnějších svátků roku. A vytvořit pomyslný velký sbor, v němž budou na bezmála třech stech místech Česka, a dokonce i v zahraničí zpívat tisíce „koledníků".

Podělte se o své zážitky a dojmy

Redaktoři Orlického deníku budou samozřejmě také u toho, i když je nad síly jejich nevelkého kolektivu být najednou všude. Proto všechny ty, které ke společnému zpěvu koled zveme, zároveň prosíme o pomoc při mapování veškerého dění. Pošlete nám své fotografie, podělte se s námi o své dojmy. Vše adresujte na maily   karel.pokorny@denik.cz nebo sarka.mikulecka@denik.cz.
Aktuální fotografie i texty najdete velmi rychle na internetu:  www.orlicky.denik.cz.
Páteční Orlický deník pak  bude z velké části věnován zpívání koled, najdete v něm mnoho fotografií a zajímavostí. Proto si ho rozhodně nenechte ujít. Ale hlavně: chcete-li zažít hezké chvíle ve společnosti předvánočně naladěných lidí, přijďte si také zazpívat. Stačí si vybrat jedno z deseti míst. Můžete ale zpívat i doma od 18 hodin s Hitrádiem Orion (fr. 88,1), Hitrádiem Magic (fr. 94,7) nebo s TV Šlágr.

Česko zpívá koledy
11. 12.  v 18 hodin
Po celém Česku se rozezní pětice koled: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Štědrej večer nastal a Pásli ovce Valaši. Kdo bude chtít, může si zazpívat i slavnou písničku Vánoce, Vánoce přicházejí.
Mladkov – u vánočního stromu
Lanškroun –  farní zahrada
České Heřmanice – u vánočního stromu
Lukavice – na návsi
Žamberk – sál tamního pivovaru
Helvíkovice – u altánu u obecního úřadu
Vysoké Mýto – náměstí Přemysla Otakara II.
Česká Třebová – na Starém náměstí
Sopotnice – na Farské zahradě u chlebové pece
Lichkov – před hasičárnou u vánočního stromečku