Trhy se budou konat mezi osmou ráno a čtvrtou odpoledne na náměstí J. M. Marků ve stejném intervalu jako loni, tedy jednou za čtrnáct dní v sudé pátky. Podle Josefa Havliše z obecního živnostenského úřadu v Lanškrouně se budou pružně přizpůsobovat nabídce a poptávce. Teď by se měly ve stáncích objevit například včelí produkty, chlazené ryby, mléčné výrobky z malovýroby, výrobky z rakytníku nebo sýry z kravského i ovčího mléka. Město bude spolupracovat se stejným organizátorem jako loni. Co se stále nedaří, je zapojovat i drobné farmáře z okolí, o účast na trzích nemají zájem. „Snažil jsem se oslovovat některé přes zimu, bohužel se nedaří, většinou se specializují na něco jiného. Je to také dáno charakterem zdejšího podnebí, přece jen nejsme na Olomoucku, už i v Litomyšli je zelinářů víc," podotkl Josef Havliš. I vedoucí živnostenského odboru by uvítal, kdyby to ve městě opět vypadalo jako na dochované prvorepublikové fotografii, kdy bylo náměstí zarovnané stánky. „To by se mi také líbilo, jenže bohužel," dodal vedoucí odboru.
Radnice v Ústí nad Orlicí se chystá vypsat na organizátora farmářských trhů výběrové řízení. Loni se město dohodlo s živnostníky, kteří si stěžovali na to, že kvůli trhům přicházejí o část tržeb, že se budou konat jen jednou měsíčně. „Není to jen problém Ústí nad Orlicí, ale i dalších měst našeho typu, že farmářské trhy nejsou podle našich představ. Pokud se nám podaří vysoutěžit nějakého organizátora, budeme pokračovat, ale nedělám si iluze, že budou jako masopustní trhy, které jsem viděl teď v Praze," uvedl starosta.
Zatímco farmářské trhy v České Třebové měly loni nevalnou úroveň a radnice už s jejich pořádáním nepočítá, v Letohradě byly úspěšné. Pochvalné ohlasy zazněly třeba na široký sortiment zboží. Jak Orlickému deníku potvrdil letohradský starosta Petr Fiala, město se již dohodlo s jejich provozovatelem, že budou pokračovat. „Vzhledem k tomu, že nyní probíhají jednání s jednotlivými prodejci, nebyl stanoven přesný termín začátku, předběžně se počítá s periodou jednou měsíčně v některém ze sudých týdnů," dodal starosta.
Kdy odstartuje sezonu farmářských trhů, už zveřejnilo město Vysoké Mýto. První se uskuteční na náměstí Přemysla Otakara II. 4. dubna, nakupovat a prodávat se zde bude každý pátek dopoledne do konce roku. Farmářské trhy si město organizuje samo, ve stáncích prodávají produkty farmáři a výrobci nejen z Vysokomýtska. „Nakoupit zde můžete sadbu, ovoce a zeleninu, mléčné a masné výrobky, med a mnoho dalších produktů," zvou Vysokomýtští.