Mohli jste se podělit  o své rodinné recepty a čtenáři pak rozhodovali o vítězi. Finále soutěže Jaro na talíři se uskutečnilo koncem minulého týdne v galerii Miele v Praze, kde všech 14 finalistů připravilo jídla podle svých receptů.
Jedním z nich byla také Miloslava Jelínková ze Žamberka. Do Prahy přijela s „králičím masem na bylinkách". „Je to recept mé tchýně, která už ale nežije. Trochu jsem si ho sice přizpůsobila, ale základ je určitě od ní. Oni měli  králíky,  takže ti se samozřejmě objevovali pravidelně i na talíři," prozradila.
„Vařilo se mi velice dobře. I díky tomu, že jsem měla předvařeno, jsem neměla žádný časový problém, ze všeho jsem měla moc hezký pocit," svěřila se.  Miloslava Jelínková je seniorka, původně pracovala v oboru sociálně-právním a ekonomickém. Vaření je její zálibou, soutěžila v něm ale úplně poprvé. „Přihlásila  jsem se, protože si myslím, že vařit umím a chci se o své recepty podělit i s jinými," dodala. Radost jí udělala kuchařka a sada nádobí, které si  z pražského finále odvezla.
O vítězích soutěže ještě v neděli rozhodovali čtenáři Deníků hlasováním.

Králičí maso na bylinkách
Ingredience:
Naporcovaný králík, mléko, olej, 200 g anglické slaniny, 5 cibulí, 8 stroužků česneku, bobkový list, jalovec, nové koření, barevný pepř, medvědí česnek, červené víno, koření na králíka, tvrdé pečivo. Naporcované králičí maso vložíme do mléka a přes noc necháme v ledničce (maso bude křehké).
Postup:
Rozpálíme olej a maso zprudka opečeme, vyndáme. Orestujeme nakrájenou anglickou slaninu, nakrájenou cibuli, česnek. Králičí maso (orestované) okořeníme vegetou a kořením na králíka, vložíme zpět k zelenině a koření. Podlijeme červeným vínem a dusíme do měkka. Králičí maso vyjmeme, šťávu přecedíme a zahustíme nastrouhaným chlebem. Podle potřeby dochutíme, můžeme přilít smetanu na vaření. Maso vložíme zpět a prohřejeme. Můžeme podávat se špenátovým houskovým knedlíkem, bramborovým knedlíkem nebo bramborovými noky. Zdobíme čerstvým, nasekaným, medvědím česnekem.