Slovo „caritas" vyjadřuje lásku, která se projevuje službou člověka člověku, především tomu, který trpí. Charita poskytuje služby lidem v sociální, hmotné i duchovní nouzi.

V každém regionu čtenáři volí ze tří veřejně prospěšných projektů ten, který získá nejvyšší příspěvek. Na realizaci projektu s největším počtem hlasů přispěje Globus částkou 130 tisíc korun, druhé místo získá 80 tisíc a třetí 50 tisíc korun. Vybranému projektu můžete udělit na www.globus.cz jeden hlas denně až do 31. května.

Oblastní charita Pardubice pomáhá i rodinám s dětmi v nouzi tak, aby podporovala funkčnost rodiny a předcházela odejmutí dětí do ústavní a náhradní péče. Služba je poskytována v Pardubicích, konkrétně v ulici Češkova. Dobrovolníci tam doučují a hlídají děti například v průběhu terapeutického a právního poradenství, které sociální pracovníci poskytují rodičům.

„Součástí budovy je i stará zahrada, kterou bychom rádi upravili na volnočasovou zahradu pro rodiny s dětmi. Sociální pracovníci budou moci v příjemném prostředí revitalizované zahrady řešit rodinné problémy s rodiči a zároveň mít pod dohledem děti," uvedla ředitelka Oblastní charity Pardubice Marie Hubálková.

Dětem z rodin v nouzi udělá radost i drobnost, třeba oslava na zahradě. „Jsou to děti, které třeba nikdy nebyly ani na výletě. Snažíme se jim zprostředkovat hezké zážitky a prožitky," dodala Marie Hubálková. Na zútulněné zahradě v Češkově ulici se budou moci konat například i různé letní akce, setkání pěstounů či doučování.