Řidiči, kteří projíždějí po pětatřicítce mezi Vysokým Mýtem a Mohelnicí, se musí obrnit trpělivostí. Kolony se kvůli opravám tvoří nejen před Litomyšlí ve směru od Cerekvice, za Litomyšlí až do Janova, ve Svitavách kvůli opravě kruhového objezdu, ale i ve dvou úsecích, u Linhartic a Žipotína, za Moravskou Třebovou směrem na Mohelnici.


„Oprava stoupacích pruhů u Žipotína je dokončená a připravuje se předání dokončené stavby,“ informoval vedoucí pardubické správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jiří Hostaša.


Rekonstrukce 730 metrů dlouhého úseku silnice u Linhartic by měla být hotová do začátku června. „Práce budou probíhat za provozu, po polovinách vozovky. Provoz bude řízen světelnou signalizací,“ upřesnil Hostaša.


Žádné další opravy pětatřicítky mezi Moravskou Třebovou a hranicí Pardubického kraje už letos ŘSD neplánuje. „K vytočení řidičů do nepříčetnosti stačí probíhající stavby kolem Litomyšle a ve Vysokém Mýtě,“ konstatoval Jiří Hostaša. Na průtahu Mýtem se začne pracovat co nevidět, staveniště bude předáno ve středu.