Vloni se zpívalo na více než osmi stovkách míst po celém Česku a také v zahraničí, letos je zatím přihlášeno už přes šest stovek míst. Je tedy téměř jisté, že loňský počet bude překonán. Zájemci se totiž ve velké míře přihlašují na ceskozpivakoledy.cz často na poslední chvíli. A do startu zbývá ještě dostatek času.

Koledy zazní na náměstích, na návsích, v kostelích, ve školách a na mnoha dalších různých místech. Zpěv koled spojí nejen Česko, zpívat se bude i v zahraničí – zatím přihlášky přišly z německého Mnichova, italského Říma i řeckých Athén.

Po celém Česku se díky Deníku zpívaly 13. prosince koledy. Nejinak na pražském Staroměstském náměstí.
Česko si dnes zazpívalo koledy. Díky nim se zcela zaplnilo Staroměstské náměstí

Na pražském Staroměstském náměstí koledy z pódia zazpívá Vlasta Horváth, vítěz televizní soutěže Česko hledá SuperStar. V Milovicích na Nymbursku zase bude spolu s příchozími zpívat Heidi Janků.

V Mariánských Lázních koledy zazní v pohádkovém ráji, v parku pod sochami, u jednoho z místních hotelů, ale i na fotbalovém hřišti v Kralovicích na Plzeňsku.

V Českých Budějovicích budou příchozí koledy zpívat s kapelou Slza, nedaleko náměstí pak v restauraci Panský šenk se uskuteční zpívání se zahraničními studenty.

Zdroj: Redakce

Téměř celá vesnice dorazí zpívat do domova pro seniory u Trhových Svinů na Českobudějovicku. V osadě Boletice v obci Kájov, také na Českobudějovicku, se zpívající sejdou v kostele svatého Mikuláše - kostel ležel ve vojenském prostoru, v minulosti byl zdevastován, nyní je postupně obnovován.

Tradičně se sborem Slunko se bude tradičně zpívat v třebíčské židovské čtvrti, která je památkou UNESCO. Lidé se tu scházejí před Zadní synagogou.

Pokud si budete chtít zazpívat se svými přáteli, známými nebo budete u vás chtít tuto akci uspořádat, přihlaste na zmíněné webové adrese ceskozpivakoledy.cz.

Letos se budou zpívat tyto koledy: Nesem vám noviny, Pásli ovce Valaši, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma a Štědrej večer nastal. Patrně všude zazní i vánoční píseň Vánoce, Vánoce přicházejí.