Martin J. Kadrman.

MARTIN J. KADRMAN
viceprezident ASORKD,
Červená Voda, 29 let
„Jednoznačně maximální otevření úřadů občanovi a zveřejnění všech smluv na internetových stránkách měst a obcí. Stát by měl víc podporovat živnostníky a drobné podnikatele, tedy ty, kteří se buď zaměstnávají sami, nebo mají do pěti, deseti zaměstnanců. Ač si lidé volí do sněmovny osobnost v místě známou a s úmyslem, že tento člověk vyřeší závažný problém regionu, nemá poslanec moc příležitostí jak vyřešit například konkrétní problém zaměstnanosti. Většinou tak zprostředkovává starostům jednání s dalšími státními institucemi. Poslanec by měl být v první řadě silnou osobností s jasnou historií. Kam nás dovedly rychlokvašky typu Marka Bendy nebo Stanislava Grosse, víme všichni. Vadí mi lidé, kteří kandidují jen proto, že si chtějí splnit sen o své nadpozemské důležitosti. Když se spojí neutuchající touha uspokojit své ego s potřebou splatit si hypotéku, vznikají tak politické kauzy, které morálně neničí jen je samotné, ale ničí celý náš národ." 

Přemysl Kokeš.

PŘEMYSL KOKEŠ
architekt,
Lanškroun, 36 let
„Jsou to problémy týkající se mého oboru. A to je především ministerstvo kultury a pro místní rozvoj z hlediska územních plánů a stavebního řádu. Ale není to to hlavní. Stále se skloňuje otázka ekonomiky. Mám pocit, že nejpodstatnější je, aby lidé dostali spravedlivou odměnu za svoji práci. Ten, kdo pracuje, aby byl odměněn, tomu, kdo nemůže, aby stát dokázal pomoci, a ten, kdo pracovat nechce, aby podle toho také žil.
Pokud bych se i v té druhé otázce měl vžít do role poslance, chtěl bych být v neustálém kontaktu s regionem, za který jsem kandidoval. Přesný opak, odříznutí se od reality a život jen pro politikaření, to je ta negativní vlastnost, která mě na politice štve."