Prožijte Velikonoce s Divadlem Drak
KDY: od 2. do 5. dubna
KDE: https://draktheatre.cz/
ZA KOLIK:

Již více než rok běží interaktivní projekt „Drak na doma“, prostřednictvím kterého Divadlo Drak vytváří a uveřejňuje program pro své diváky v době, kdy kvůli pandemické situaci zůstávají divadlo i Labyrint Divadla Drak zavřené. „Velmi si vážíme toho, že se nám daří i nadále zůstat s našimi diváky v kontaktu a děkujeme všem, kteří nám poskytují k našemu programu zpětnou vazbu. Je pro nás velmi důležité a naplňující vidět, že i za současných omezených možností a bez živého kontaktu, mají naše projekty smysl a podněcují rodiny s dětmi i školní kolektivy ke sledování divadelních inscenací on-line, ale i vlastní tvorbě inspirované pracovními listy našich lektorek a výtvarnic,“ uvádí ředitel Divadla Drak Tomáš Jarkovský.
Další program připravuje Drak na velikonoční svátky, které oslaví od 2. do 5. dubna společně se svými hosty, spřátelenými divadly Naivním divadlem Liberec a Divadlem ALFA Plzeň, kdy odvysílá každý den záznam jednoho představení.
Tím však spolupráce těchto tří divadel pro děti a mládež nekončí. „Na duben a květen jsme se domluvili na vzniku společné videotéky divadelních záznamů z našich repertoárů, které divadla nabídnou ke zhlédnutí školkám ve svém kraji,“ prozrazuje další plány Tomáš Jarkovský.

V Žamberku přivítejte jaro Výstavou za sklem
KDY: kdykoliv
KDE: Žamberk
ZA KOLIK: zdarma

I když jsou z důvodu vládních nařízení muzeum, divadlo nebo knihovna zavřené, v Žamberku můžete při procházce městem zhlédnout jarní Výstavu za sklem. „Zveme vás při vaší velikonočně laděné procházce městem na Výstavu za sklem, kterou si budete moci prohlédnout zvenčí a bez placení vstupného. Připravili jsme pro vás ukázku malé kolekce velikonočních pohlednic ze soukromé sbírky, která je k vidění bez omezení kdykoliv během dne, v pracovní dny i ve svátky. Je možné, že si vzpomenete na časy, kdy se ještě v hojném množství pohlednice posílaly poštou. Výstavu najdete v Kostelní ulici v bývalém Infocentru mezi Foto Sklenka a papírnictvím (pro návštěvníky z celého okresu přesněji mezi křižovatkou u kostela a náměstím po pravé straně za řadou sloupů), “ zvou na výstavu autorky Katka Suchomelová a Vlaďka Šulcová.

Bavte se s oslavencem Zdeňkem Svěrákem
KDY: 3. dubna
KDE: https://dvojka.rozhlas.cz/
ZA KOLIK: zdarma

Zdeněk Svěrák slaví 85. narozeniny a Rychlá Dvojka spolu s ním. Nenechte si ujít vyprávění historek např.  Jitrocel, Podzemnice olejná a S jedním uchem naveselo. Nebudou chybět melodie Jaroslava Uhlíře a zpěv Jitky Molavcové. Skeče a scénky Rychlé Dvojky můžete slyšet v sobotním hodinovém speciálu od 9.00 hodin nebo navštivte archiv rozhlasu.

Sledujte divadlo on-line z domova
KDY: kdykoliv
KDE: https://www.dramox.cz
ZA KOLIK: měsíčně 299 Kč

Dramox je streamovací služba, která za měsíční předplatné nabízí největší výběr divadelních záznamů na jednom místě. Sledujte svá oblíbená divadla nebo objevujte nová kdykoliv a kdekoliv, a to zcela bez reklam. „Nová představení přidáváme každý měsíc. Podporujeme divadelní umění. Většinu ze zaplaceného předplatného dáváme zpět divadlům, tvůrcům a hercům. Věříme, že společně dokážeme spojit diváka s jeho oblíbeným divadlem a také mu představit divadla nová, která by sám neobjevil,“ uvádějí autoři projektu. Ve výběru naleznete komedie, tragédie, populární hry a nechybí ani drama.

Školáci ocení audioknihy
KDY: kdykoliv
KDE: https://temata.rozhlas.cz/ctenarskydenik
ZA KOLIK: zdarma

Český rozhlas vysílá rozsáhlou sbírku audioknih. Ve výběru se nachází například Kytice, Babička, Povídky malostranské a mnoho dalších titulů od světoznámých autorů.