Nejdříve děti upoutal robot, který zástupci firmy na akce s dětmi vždycky berou s sebou. „Vysvětlovali jsme jim, že robot ve fabrikách vyrábí auta nebo třeba balí sušenky, které mají rády. A že robota také musí někdo vyrobit a oživit. Po chvíli už samy chtěly něco dělat, a ne jen pro odměnu v podobě klíčenky vytvořily za pomoci stavebnice Merkur v krátké chvíli cokoliv," říká Helena Uhrová.
Svátky dřeva u stánku společnosti Bühler CZ.
„Překvapil mě velký zájem lidí u našeho stánku a nadšení a hravost dětí, které stavebnici Merkur znají. Byly zručné, jako třeba holčička, které ještě ani nebyly tři roky, vzala do ruky šroubovák a už chtěla pracovat. Začínali jsme s nimi od montování třeba počátečních písmenek jejich jména, ty zručnější už sešroubovaly třeba židličku nebo montovaly podle návodu. U tvoření jsme si s nimi povídali o tom, co je baví, a rozvíjeli jejich nadšení pro techniku inspirativními příběhy," vysvětlila personalistka firmy Bühler CZ.
Svátky dřeva u stánku společnosti Bühler CZ.
U stánku firmy Bühler CZ se zastavil také senátor Petr Šilar, který podporuje aktivitu firmy při zavádění oboru obráběč kovů. Zavádí jej Střední škola řemesel, obchodu a služeb v Žamberku na zámku, ve které se Svátky dřeva uskutečnily.
Firma Bühler CZ na akci Svátky dřeva pravidelně spolupracuje, finančně ji podporuje, a proto se na ní také prezentuje.

(zhc)