VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Studenti na zahraničních praxích

VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.

16.9.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Pavel Bohun

Jen v tomto kalendářním roce dosud pobývalo na dlouhodobých zahraničních praxích 30 žáků ve Spolkové republice Německo, šest ve Skotsku, čtyři ve Finsku a dva na Slovensku. Navíc škola zprostředkovala třinácti žákům možnost atraktivní prázdninové praxe v řeckých letoviscích.
Oslovili jsme několik stážistů, aby svoji zahraniční praxi zhodnotili a podělili se s námi o nové zajímavé recepty, se kterými se v cizině seznámili.

Halušky se zelím

1000 g brambor, 450 g kysaného zelí, 400 g polohrubé mouky, vejce, cibule, 50 g sádla, cukr, sůl, 100 g slaniny a škvarky na ozdobení.
Oloupané brambory nastrouháme, trochu vymačkáme a vodu slijeme. Přidáme vejce, mouku, sůl a promícháme. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kysané zelí, podusíme je, podle chuti osolíme a osladíme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a z namočeného prkénka do vody nožem oddělujeme z těsta halušky silné jako malíček. Po šesti minutách je vybereme sítem, propláchneme vodou, necháme okapat a prohřejeme v podušeném zelí. Hotový pokrm na talíři ozdobíme opečenými proužky slaniny a škvarky.

Allgäuer Käseschnitzel

Přírodně opečeme maso, poklademe je čerstvě podušenými žampiony s cibulkou. Navrch položíme plátky sýra a zapečeme. Podáváme s podušenou letní zeleninou a kroketami.

Ostružinový nebo malinový pudink

100 ml mléka, 150 g čerstvých ostružin nebo malin (možno použít i mražené), 100 g cukru, půl sáčku vanilkového cukru, tři žloutky, dva plátky želatiny, 100 ml šlehačky.
Ostružiny nebo maliny a polovinu cukru nasypte na pánev a přiveďte k varu. Vzniklé pyré propasírujte přes síto a vychlaďte. Plátky želatiny nechte rozpustit ve studené vodě. Svařte mléko a přidejte vanilkový cukr.
Dále do horkého mléka přidejte vejce a zbylý cukr. Na mírném ohni míchejte metlou. Když je směs uvařená, oddělte pěnu, tím získá lesk. Z plátků želatiny vymačkejte vodu a přimíchejte je do směsi, kterou dejte chladit.
Ušlehejte šlehačku a dřív, než ztuhne, přidejte přes síto protlačený základ s ostružinovým pyré a mírně míchejte.
Pudink nalijte do misky a dejte na noc vychladit. Ostružinovou omáčku připravíte z 200 g ostružin a 50 g cukru. Suroviny vysypte na pánev, míchejte a proceďte přes sítko.

16.9.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Seřizovači 14 000 Kč Seřizovači a obsluha obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) Strojírenský dělník. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Vraclavská 164, Pražské Předměstí, 566 01 Vysoké Mýto, Ochota pracovat, Možná práce přesčas, Praxe není podmínkou , Zvláštní prémie, zajištění stravování, práce v malé firmě s volnočasovými aktivitami., Kontakt: telefonicky, e-mailem nebo osobně (Vysoké Mýto, Vraclavská 164, 8 - 14 hodin). Pracoviště: Kvintas s.r.o., Vraclavská, 566 01 Vysoké Mýto. Informace: Pavel Sochací, +420 602 361 040. Doprava a logistika - Doprava a logistika Obsluha zemních a příbuzných 15 000 Kč Obsluha zemních a příbuzných strojů STROJNÍK NA PÁSOVÁ A KOLOVÁ RÝPADLA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: POŽADUJEME: platný strojnický průkaz, dobrý zdravotní stav, flexibilitu, NABÍZÍME: odpovídající platové ohodnocení. Pracoviště: Bisa s.r.o., provozovna třebovice, 561 24 Třebovice. Informace: Dagmar Pelclová, . Informační technologie - Informační technologie Programátor 33 000 Kč Programátoři počítačových aplikací specialisté Programátor/ka DELPHI. Požadované vzdělání: úsv. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 33000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: NÁSTUP MOŽNÝ IHNED, MÍSTO VÝKONU PRÁCE: Klostermanova č.p. 1258, 564 01 Žamberk, NÁPLŇ PRÁCE:, Vývoj a údržba desktopových aplikací, uživatelského rozhraní, vizuálních i nevizuálních prvků a funkcionalit, testování software. Jedná se o programování v jazyku Delphi, a spolupráci na projektu s mezinárodním přesahem a dlouhodobým uplatněním na globálním trhu. , Jde o plný úvazek na dobu určitou, 3 roky s 3 měsíční zkušební dobou, s předpokládaným prodloužením na dobu neurčitou., Nástup od 1.5.2018, po dohodě je možný nástup i později., POŽADUJEME:, - Vzdělání - úplné střední všeobecné (gymnázium) nebo úplné střední odborné s maturitou (SŠ), nebo vysokoškolské, - Znalost DELPHI, databází SQL (Oracle, Firebird) - co neumíte, to Vás naučíme, - Výhodou znalost tvorby třívrstvých aplikací, - Schopnost samostatné práce i práce v kolektivu, - Schopnost učit se novým věcem, - Zodpovědnost a spolehlivost, - Analytické myšlení, - Znalost anglického jazyka (minimálně pasivní znalost), další jazyky výhodou, - ŘP skupiny B výhodou, NABÍZÍME:, - prémie z prodeje software, - další zaměstnanecké benefity: příspěvek na penzijní připojištění a životní pojištění, vzdělávací kurzy a školení, příspěvky na sport, kulturu a volný čas, mobilní telefon, KONTAKT: telefonicky nebo e-mailem. Pracoviště: Agrokonzulta žamberk spol. s r.o., Klostermanova, č.p. 1258, 564 01 Žamberk. Informace: Milan Hricina, +420 603 861 133. Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 75 Kč Číšníci a servírky OBSLUHA V RESTAURACI - LETNÍ BRIGÁDA. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 75 kč, mzda max. 100 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Penzion U Čmeláků,, Červená Voda č.p. 200, 561 61 Červená Voda 1, Letní brigáda - obsluha restaurace. , Hledáme usměvavé lidi, kterým záleží na spokojenosti zákazníka. , Pracovní dobu / hodiny lze plánovat individuální podle vašich časových možností. , Praxe není nutná, ale potravinářský průkaz ano. , Jídlo na místě, Kontakt: telefonicky, e-mailem nebo osobně. Pracoviště: Dominika kantková - penzion u čmeláků, červená voda, 561 61 Červená Voda 1. Informace: Dominika Kantková, +420 776 329 994.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn 18.–19. srpna 2018

Až na vrcholky hor se 165 kily na zádech a neckyáda na suchu: videa víkendu

Požár zámku v Horním Maršově.
AKTUALIZOVÁNO
51

Barokní zámek v Horním Maršově pohltily plameny, střecha i věž jsou zničené

Rekord pokořen! Horský nosič ze Slovenska vynesl na Sněžku 165,5 kilogramu

Pec pod Sněžkou – Slovenský horský nosič Vladimír Hižnay donesl na nejvyšší tuzemskou horu rekordních 165,5 kilogramu. Extrémní vynáška nákladu, kterou překonal dosavadní historické maximum, mu přitom trvala pouhé 2 hodiny a 29 minut.

OBRAZEM: Setkali se u zemské hranice

Cotkytle - Na Lázku se konalo další Přátelské setkání Čechů, Moravanů a Slováků u zemské hranice, na programu bylo mj. položení květin u památníku odboje, vyhrávala Dolnovanka. 

Vlaky na devět dní nahradí autobusy

Vysoké Mýto - Město Vysoké Mýto na svém webu zveřejnilo informaci o výluce na trati v úseku Vysoké Mýto Litomyšl, která potrvá od 20. srpna od 8.10 hodin nepřetržitě do 29. srpna do 14.40 hodin.

Kapybaru na útěku srazil náklaďák

Vysoké Mýto - Střety se zvěří jsou na našich silnicích zcela běžné, řidiči nákladního auta na Vysokomýtsku ovšem zkřížila cestu kapybara.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT