Už nyní jí ale personál schází. „Aktuálně máme podstav zhruba čtyřicet zaměstnanců. Neustále hledáme pracovníky do výroby, občas se stane, že někdo odejde," vysvětluje personalistka Iva Poulová. Podnik tedy řeší stejnou otázku jako mnoho dalších: kdo volná pracovní místa obsadí.

Na Poličsku totiž je, ve srovnání především s východní polovinou bývalého svitavského okresu, poměrně nízká nezaměstnanost. Podle květnových čísel dosáhla míra nezaměstnanosti 1,9 procenta. Celookresně poklesl počet lidí bez práce na 3,6 procenta.

Ravensburger Karton je největším zaměstnavatelem v Poličce a nabízí rozmanité možnosti rozvoje. Výrobní závod se rozprostírá na více než 28 000 čtverečních metrech a etabloval se jako komplexní centrum výroby her, 3D puzzle a plastových výlisků. Moderní výrobu usnadňují inovativní technologie, jako plně automatizované vstřikovací lisování, digitální potisk, robotika a paletovací zařízení.

Vedle provozovny v sídle v Ravensburgeru, zabývající se logistikou i výrobou, byl v roce 1999 zřízen a vybudován druhý výrobní závod v Poličce.

Počet zaměstnanců stoupl z původních pětasedmdesáti na dnešní počet. Ve stejném prostoru se zvýšil počet zhotovených výrobků z 2,5 milionů na zhruba 40 milionů kusů ročně. Obrat společnosti se za rok 2016 pohyboval okolo 2,281 miliard korun.