K ochutnání nabízíme horké ovocné nápoje, krémovou čokoládu, ale i ledové koktejly. Kromě toho si mohou návštěvníci prohlédnout a případně i objednat přístroje a kompletní servis na jejich přípravu,“ představil sortiment jedné z vystavujících firem její obchodní zástupce Jaroslav Rýpar.

Nabídku občerstvení doplňují kuchařské potřeby, receptáře nebo desítky druhů jídelních lístků. Ochutnávky si mohou návštěvníci dopřát za čtyřicet korun vstupného.

V pátek v pět hodin odpoledne vyvrcholila také dvoudenní soutěž v kategoriích kuchař, cukrář a číšník. Té se zúčastnilo sedmdesát studentů hotelových škol z celé České republiky. „Na soutěžních pokrmech se hodnotí především odborná příprava a postup, ale samozřejmě i vzhled a chuť,“ řekla studentka pořádající Hotelové školy Bohemia v Chrudimi Lucie Simperová.

Bohatý program čeká na návštěvníky v sobotu od 9 do 15 hodin. „Předvedou se mistři kávy, barmanská show nebo ukázkové slavnostní tabule. Bude se péct chleba, připravovat steaky a japonské suši,“ představila sobotní doprovodný program jedna z organizátorek výstavy Daniela Fikejsová. Od 9 do 11 hodin si mohou zítra zasoutěžit také návštěvníci. „Připravili jsme pro ně soutěže v pečení perníku a v obracení palačinek. Vítězové si odnesou zajímavé dárky,“ uvedla pro náš Deník Daniela Fikejsová.