Pento Most – Letohrad 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)
Fakta – branky a asistence: 12. O. Novák (Kypet, Chyba), 15. Hulín (Bruštík, Čížek), 20. Černý (Novák), 26. Bruštík, 34. Kypet (Kopýtko, Voženílek), 44. Božek (Bruštík) – 22. Košťál (Kvaizar), 40. Vychytil (Halbrštát, Štefka). Rozhodčí: Černý, Prudík. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely: 33:21. Diváci: 9.

Letohrad cestoval na hřiště dalekého Mostu, zpátky se ale vrátil bez bodů. Po zimní přestávce tak na Letohrad čeká těžká šichta, vyhrabat se z posledního místa tabulky. A play off? Na to svěřenci trenéra Mlejnka ztrácí 14 bodů.
Letohradští nevstoupili do utkání v Mostě vůbec špatně, dostali se i do dobrých šancí hned v úvodu, ale ty skončily pouze na brankáři domácích, a tak se mohli vedení ujmout hokejbalisté Mostu. Během posledních čtyř minut první části se prosadili hned dvakrát v přesilové hře. Nejprve mířil přesně Ondřej Novák a další přesný zásah zaznamenal těsně před první sirénou Radek Hulín. Hulín měl možnost mostecký náskok ještě navýšit na startu druhé patnáctiminutovky, ale odkrytou branku z blízkosti minul. Most pokračoval v aktivní hře a dokázal z toho vytěžit krátce na to další branku v podání Ondřeje Černého. Letohrad dokázal zanedlouho snížit nepříznivé skóre, když přesilovou hru pět na tři využil Košťál. Druhá část byla bohatá na velké příležitosti a nabídla ještě jeden gól. Trestné střílení dokázal totiž přetavit v další mostecký gól Čestmír Bruštík. O třech bodech pro Pento bylo prakticky rozhodnuto. Most utkání kontroloval a nakonec přidal na začátku třetí části další gól z hole Kypeta. Letohrad po obdržené brance vystřídal brankáře, ale ani to nepomohlo od šestého inkasování z hole Petra Božka, který upravil na konečných 6:2, když se krátce před jeho zásahem prosadil na druhé straně Petr Vychytil.
Letohradští zakončili sezonu porážkou, která byla dvanáctou z patnácti odehraných utkání. První jarní zápas čeká na jeleny 1. března, kdy zajíždí do Hradce Králové. Na svém stadionu se představí o týden později proti Jihlavě a body budou takřka nutností. (bed, lv)