Po úvodním slovu starosty města Česká Třebová Jaroslava Zedníka přišlo na řadu vyhlašování 11 kategorií. Všemu dával patřičný punc moderátor Radek Šilhan a slavnostní večer ozdobily svým vystoupením tanečnice, zpěvačky Gabriela Goldová a Kamila Nývltová, která celý program uzavřela písní z muzikálu Kleopatra. Velký aplaus v sále sklidil artista Petr Šmaha za své kousky.
Ovšem hlavní pozornost byla upřena na ty, kteří v roce 2014 zaujali na sportovním poli. Žákovská kategorie se stala jednoznačnou záležitostí dívek. Třetí místo patří cyklistce Markétě Hájkové. Druhá, plavkyně Eliška Štichauerová, se galavečera nemohla zúčastnit a unikla tak otázkám Radka Šilhana. Tomu se nevyhnula vítězka Justýna Bouchalová, rádiová orientační běžkyně, která přiblížila, jak to bylo na mistrovství světa v Kazachstánu. „Závodili jsme v Burabaji, kde jsou hory, smrkové a borovicové lesy, takže oproti našim podmínkám jsou ty terény hodně těžké," doplnila vítězka.
Medailovou mašinu jménem Martin Viktorin není třeba dlouze představovat. Uplynulý rok kickboxera z Vysokého Mýta zastihl v obrovské fazóně. Vyhrál téměř všechno a zaslouženě si odvezl i první místo v kategorii dorostu a juniorů. A má cíl, kterého by chtěl dosáhnout. „Letos vstupuji mezi profesionály a chtěl bych jednou získat titul mistra světa organizace WAKO," uvedl. Tento jediný titul mu ještě do sbírky schází. „Moc se mezi profesionály těším," uvedl s odhodláním v hlase. Na druhém místě skončila běžkyně do vrchu Michaela Stránská a třetí atlet Jáchym Procházka.
Elitní skupina vyhodnocených mezi dospělými tentokrát postrádala ženu a o prvenství si to rozdala čtveřice jednotlivců a deblkanoisté Daniel Suchánek – Jan Jílek. Ti nakonec obsadili druhou příčku, před třetím Milošem Benešem, jehož doménou je řízení závodního speciálu v závodech automobilů do vrchu. Pohár pro vítěze a pomyslné žezlo převzal Robert Krupička, který se tak stal vítězem 46. ročníku této ankety.
Sportovní hvězdou Deníku se stal biatlonista Ondřej Moravec.

Všechny výsledky najdete na www.orlicky.denik.cz.