Biatlonistka Vítková vládla v Letohradě

Letohrad - Mistrovství České republiky v biatlonu na kolečkových lyžích mělo jedinou hvězdu - vrchlabskou rodačku Veroniku Vítkovou. Členka klubu SKP Kornspitz vyhrála na tratích v Šedivském lomu v Letohradě všechny tři závody. V sobotu triumfovala ve sprintu i supersprintu a v neděli nenašla přemožitelku ve stíhačce. „Závody se mi vydařily,“ hlásila spokojeně Vítková, ale při absenci reprezentačních kolegyň Gabriely Koukalové a Evy Puskarčíkové svá prvenství nepřeceňovala. Mezi muži se z titulů domácích šampionů radoval Tomáš Krupčík v supersprintu a ve stíhacím závodě, Michal Krčmář ovládl sprint.

Koubek stanul vedle Neymara

Rennes/ Hradec Králové - Fotbalový brankář Tomáš Koubek zazářil v prvním zápase za Rennes, kam přišel před dvěma týdny ze Sparty. Bývalý gólman Hradce Králové v ligovém zápase na hřišti Marseille přispěl několika výbornými zákroky k výhře svého týmu 3:1. „Jsem šťastný jako blecha,“ svěřil se pak Koubek, kterého následně deník L’Equipe zařadil do ideální sestavy pátého kola francouzské ligy. A vedle velkých hvězd včetně Neymara z Paris St. Germain.

Kulhavý: Chtěl jsem Schurtera porazit

Cairns/ Ústí nad Orlicí - Zase stříbro a zase za rivalem Schurterem. Mohl si povzdechnout biker Jaroslav Kulhavý, který na mistrovství světa v cross country v australském Cairns bral stříbro. Švýcarský král Nino Schurter zkompletoval zlatý hattrick po předchozích triumfech v Andoře a loni v Novém Městě na Moravě, kde byl Kulhavý druhý. „Byl to opět souboj mezi mnou a Ninem. Spokojený jsem jen částečně, chtěl jsem ho porazit,“ přiznal dvaatřicetiletý Kulhavý. Držitel olympijského zlata z roku 2012 ztratil na vítěze sedm vteřin. Naopak hladce předjel v cíli třetího Thomase Litschera, také ze Švýcara. „Věřil jsem si na něj,“ dodal rodák z Ústí nad Orlicí.

Moře, sníh i pódium. Samková si užila závody v Argentině

Cerro Catedral/ Vrchlabí - Start olympijské sezony? Eva Samková už odjela dva závody Světového poháru. Česká snowboardcrossařka bojovala v nepříliš obvyklém termínu proti konkurenci na argentinském sněhu: obsadila o víkendu sedmé a druhé místo. „Za mě super,“ radovala se na Instagramu ze svého počínání a umístění rodačka z Vrchlabí. „Ve finále jsem udělala pár chyb, ale jinak to bylo skvělé zakončení soustředění,“ dodala. Samková během uplynulých dnů na sociální síti vystavila fotky z tréninků, farmaření i koupání.