Tento jezdec se vrací do týmu, ve kterém má odjeto již třiadvacet závodů a stal se v něm v roce 2009 juniorským mistrem republiky.
Cílem letošní sezony bude jeden ze šampionátů mistrovství Německa IDM nebo Evropského poháru CEMC. Rozhodnutí přijde až po oficiálním testu IDM, který se jede za týden na Lausitzringu. Doplňkově je do kalendáře vložen český mistrák v Mostě.
Cíle jsou pro letošek určeny hodně vysoko. Láďa je loňský vicemistr IDM, takže úspěchem bude pouze celkové umístění do třetího místa.
Tým MOTO FGR pojede se stejným motocyklem, se kterým absolvoval loňskou sezonu MOTO GP.

Láďa Chmelík s majitelem týmu

Miroslav Felgr, majitel týmu: "Pro letošek jsme chtěli českého jezdce, tak jako každý jiný rok. Jednali jsme i s Láďovým bratrancem Mírou Popovem, ale požadavky byly pro nás nereálné. Ve hře byl i Kája Hanika, který testoval náš motocykl loni po mistrovství světa v Brně a jel velmi rychle. Doba je však zlá a naše firma celou sezonu ze svých neutáhne.
Láďa Chmelík podvozek FGR dobře zná, motocykl jako celek funguje výborně, takže věřím, že sezona bude patřit mezi povedené, a že se náš jezdec s motorkou rychle spřátelí. V pátek jsme měli testovat na Pannoniaringu, ale přes noc tam napadl sníh, tak jsme museli tento víkend zrušit. Doufám jen, že za týden nebude v Německu počasí podobné. Do této chvíle nemáme daný pevný kalendář, bude záležet na konkurenci jednotlivých šampionátů.
Nemůžeme si kvůli partnerům dovolit jet ve třídě, kde pojede třeba jenom pět závodníků. Budeme také usilovat o některou z divokých karet." (fgr)