Po celý den sužovaly závodiště tropické teploty okolo třiceti stupňů.

Na sedmý závod se do Žamberka sjelo sto devadesát jezdců. „Jsem rád, že se vrátil zpět do seriálu Kazach, který závodil dopoledne a obrovskou radost mi udělali čtyři zástupci ze Slovinska, které jsem vůbec nečekal," hodnotil účast překvapeně ředitel seriálu Jari Kurri.
Kvůli vysokým teplotám, které panovaly, měli organizátoři více práce s údržbou trati. „Kropilo se maximálně, jak jen šlo, den před závody a ještě ráno před závodem. V průběhu závodu už se kropit nemohlo, protože by se vyjely koleje a navíc je trať z jílu, který, když je mokrý, tak je to horší než na ledě," vysvětlil Kurri.

K motokrosu bohužel patří i zranění. Nejinak tomu bylo i při sobotním závodě. „Byly to naštěstí jen kontroly na rentgen, žádné vážné zranění se nestalo," oddychl si Jari Kurri.

Seriál Nova Sharon Motocross Cup 2012 se pomalu ale jistě blíží ke konci. Na jezdce čekají už jen dvě kola. „V sobotu nás čeká závod v Opatově u Svitav, kam se vracíme po dvou letech. Trať bude nachystaná a připravená, protože se tam pojede druhé mistrovství republiky juniorů, tak zvaná ´Abrahámova republika´. Poslední závod se potom bude konat v Třemošnici, která je hodně navštěvovaná," řekl Kurri.
Jari Kurri už v současné době spřádá plány pro příští motokrosovou sezonu: „Nevím, jak to bude vypadat, ale pokud okolo sebe budu mít stejný tým, který funguje bez problémů, tak bych byl moc rád, kdyby se seriál závodů nejen v Kotli konal. Je to také o domluvě se závodišti, abychom se dohodli na ceně a dokázali závody odjet bez komplikací," zakončil Jari Kurri.