Hradec Králové – Do konce extraligového play out zbývají dvě kola. Jeleni hráli v Hradci Králové a body měly cenu zlata. „Hradec potřeboval zvítězit, aby udržel naději na vyhnutí se baráži. My jsme chtěli získat dva body, abychom si definitivně pojistili záchranu v extralize," popsal to, s čím Letohrad k Pirátům vyjížděl, kapitán David Halbrštát. Podle jeho slov mohou být letohradští hokejbalisté po průběhu zápasu se ziskem jednoho bodu spokojeni…

Hr. Králové – Letohrad 4:3 SN (1:0, 0:1, 2:2 – 1:0)
Branky: 13. Bureš (Karásek, Hudeček), 31. Hrabica (Novák), 41. Bureš (Šimek), rozh. náj. Hrabica – 19. O. Lux (Halbrštát), 34. Protzner (Škabraha, Halbrštát), 44. Vychytil (O. Lux). Rozhodčí: Záhora, Škrobák. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 71.
HBC Hradec Králové 1988: Biegl – L. Bureš, Sádovský, M. Bureš, J. Černý, Šimek, Hrubý, Škoda, Ježek, Hajník, Rail, Karásek, Petr, P. Novák, Bacovský, Hrabica, Mitra, Hudeček, Pazourek.
SK Hokejbal Letohrad: Šupík (Šimara) – Forman, Švec, Vychytil, Anýž, Malík, Sláma, O. Lux, Šprincl, Škabraha, Protzner, Halbrštát, Košťál, J. Lux, Furik.

Do branky Letohradu se v Hradci Králové postavil Šupík, který čelil v celkovém součtu více než třem desítkám střel. Zápas přinesl spoustu šancí na obou stranách. Domácí Piráti ve třinácté minutě otevřeli účet zápasu gólem Bureše – 1:0. V osmnácté minutě přišla přesilovka a vzápětí bylo srovnáno. „Letohradští byli dobře rozestavění ve své útočné třetině a s jedním mužem v poli navíc si dobře rozebrali soupeře. Halbrštát pak nahrál na volného Ondřeje Luxe, a ten forhendem poslal míček do brány," popsala gól místní „onlajnistka" Tereza Möhwaldová.
Zbytek druhé třetiny přinesl několik zajímavých šancí na obou stranách, při kterých stálo štěstí při gólmanech. Na začátku třetí třetiny se Hradečtí podruhé v zápase ujali vedení – po souhře s Novákem Šupíka prostřelil Hrabica. Po třech minutách bylo však opět srovnáno, tentokrát míček doputoval od Halbrštáta přes Škabrahu k Protznerovi, a ten se nemýlil – 2:2.
Poslední pětiminutovka ještě přinesla drama. Jedovatou dělovkou na 3:2 pro Hradec upravil Bureš, Letohrad ale bojoval dál. Po necelé minutě a půl snaha jelenů přinesla ovoce, na 3:3 srovnal Vychytil. „Hradec měl několik vyložených šancí, které buď překombinoval, anebo je vychytal Šupaj (Michal Šupík, pozn. re.). Třikrát jsme dotahovali skóre a pokaždé se nám to povedlo, což nás může povzbudit do dalších bojů," poznamenal k zápasu David Halbrštát.
Vyrovnané skóre znamenalo pro oba týmy nájezdovou loterii. Letohrad nominoval Šprincla, Protznera a Halbrštáta, pro všechny tři ale zůstala branka Biegla zakleta. „V nájezdech byl úspěšný pouze Hrabica a od nás nikdo. Po dvou nebo třech letech jsem si věřil na nájezd, ale nedal jsem, takže mám zase na pár sezon vystaráno," nešetřil kritikou na svou adresu Halbrštát. „Myslím, že body jsme si po zásluze rozdělili. Důležité je také to, že se na zápas dalo koukat a byl zajímavý od začátku až do konce," dodal kapitán.