Kdy? Ve středu 2. května. Kde? V hale Dašická. V kolik? V 18 hodin. Ano, dnes vypukne semifinálová série mezi Pardubicemi a Opavou.

Pardubický trenér Tomáš Bartošek před zahájením série:

"Řekl bych, že podobnost obou sérií - čtvrtfinálové s Ústím a semifinálové s Opavou - může být ve způsobu obrany obou našich soupeřů. Myslím, že i Opava, stejně jako Ústí, bude hodně zahušťovat vnitřní prostor. Jinak ale očekáváme úplně jinou sérii. Zásadní je, že Opava se snaží maximálně využívat rychou hru dopředu, nebude se snažit hrát pochodový basketbal, také bude zcela jistě střídat osobní obranu se zónovou.”

"Opava se ve čtvrtfinále proti Olomoucku prezentovala svojí tradiční hrou. Umně střídala obrany, přecházela z osobní a na zónovou, v pravý okamžik vytáhla obranu po celém hřišti. Projevila se i velká sehranost opavského týmu, který působí opravdu kompaktním dojmem. Na útočné polovině velmi dobře využívali taktickou vyzrálost svých rozehrávačů, snažili se trestat jakákoliv zaváhání obrany Olomoucka. Hodně často hrají v nižší sestavě, tudíž jsou velmi rychlí v přechodové fázi. Právě to bude jedna z klíčových věcí pro náš úspěch v sérii: zastavit přechodovou fázi opavského týmu.”

“Velmi důležité bude udržet konstantní výkon po celou dobu, po celých 40 minut. Když se ohlédneme za našimi vzájemnými zápasy v letošní sezoně, tak vidíme, že v pasážích, kdy jsme eliminovali ztráty míče, nepouštěli Opavu do rychlých protiútoků a nutili ji spíše hrát do postavené obrany, jsme měli utkání pod kontrolou my. To bude i jeden z našich základních cílů pro semifinále.”

Čtvrtfinále play off Kooperativa NBL: BK JIP Pardubice - Sluneta Ústí nad Labem.
Co vyneslo postup? „Začali jsme se bavit hrou“