Do výběru chlapců ročníku 1997 a mladších byli nominováni Lukáš Vašina a František Stránský, do výběru dívek Radka Voclová a Míša Sýkorová. Hry se konaly od 9. do 14. července v nedaleké Vídni a všichni hráči byli ústředními postavami českých výběrů. Hlavním trenérem chlapců byl navíc Lubomír Vašina. Na dobře upravených sportovištích, která byla umístěna na jednom místě, sportovalo 14 zemí (Brazílie, Španělsko, Maďarsko, Francie, Belgie, Portugalsko, Holandsko, Malta, Itálie, Německo, Portoriko, Argentina, Česká republika a domácí Rakousko) ve 12 sportovních disciplínách. V silně obsazených turnajích se neztratili ani volejbalisté.
Mezi dívkami bylo následující pořadí: 1. Brazílie, 2. Belgie, 3. Portugalsko, 4. Francie, 5. Rakousko, 6. Česká rep.
V chlapcích se podařil ještě větší úspěch. Po vítězství ve skupině z toho mohlo být i finále s Brazílií, nebýt zranění ústředního nahrávače Lukáše Vašiny v závěru semifinálového utkání s Rakouskem, které Češi prohráli v tie-breaku 15:17 po předchozím vedení 2:0 na sety.
Pořadí turnaje chlapců: 1. Brazílie, 2. Rakousko, 3. Česká republika, 4. Belgie, 5. Portugalsko, 6. Francie.
„Na akci se nejenom sportovalo, ale byly připraveny i různé doprovodné programy od hudebních festivalů, přes burzy, zajímavé přednášky, až po samotné návštěvy různých zajímavostí Vídně. Pěkný a zajímavý program byl připraven jak na otevíracím, tak závěrečném ceremoniálu světových her. Nejenom dny plné sportu, skvělý výsledek, ale i společenský zážitek zpestřily našim sportovcům právě probíhající prázdniny," uvedl Lubomír Vašina.   (lv)