Díky spolupráci s Českou basketbalovou federací (ČBF) byl letošní ročník zařazen do mezinárodní 3x3 Central Europe Tour a 3x3 Chance Tour, nejvyšší soutěže basketbalu 3 na 3 v České republice.

Kvalita turnaje se tak opět posunula výš, představilo se rekordních 48 trojic. V České Třebové se předvedly nejen české týmy, ale i slovenské a několik polských. Původně byly přihlášeny týmy z Ukrajiny a Bosny, ty však nedorazily. Hrálo se na šesti profesionálních umělých kurtech, které v areálu doplnily další aktivity pro hráče a příchozí. Novinkou také byla kategorie mužů do 18 let, ve které se mezi sebou utkaly čtyři týmy. Vítězem se nakonec stal celek mladíků z Olomouce hrající pod názvem Panteři.

V ženské kategorii byl mezi 11 celky nejlepší tým Lions z Prahy, vedený reprezentační trenérkou českého týmu 3x3 Michaelou Uhrovou, který zdolal 19:14 tým V-V-A složený z ligových hráček. Výhru mezi muži vybojovali Mach1nes z Brna, čímž prolomili svou smůlu a po dvou prohraných finále konečně zaslouženě zvítězili. Ve finále zdolali v poměru 15:11 ambiciózní a neustále se zlepšující tým mladíků Amigos z Pardubic.   (bed, mtr)

Streetballový turnaj - Memoriál Mistra Jana Husa v České Třebové.
FOTO: Sportem pomohli Verunce