Za to tu nejcennější. Na pětikilometrové trati ji vybojovala vrchařka Michaela Stránská. Odskočila si z terénu na dráhu a dopadlo to navýsost dobře. Českotřebovská závodnice byla v cíli nejrychlejší časem 17 minut 23 sekund 98 setin sekundy. Druhá Moira Stewartová za ní zaostala o bezmála pět sekund. Pro mladou závodnici je to další výborný výsledek, kterých už v letošní sezoně dosáhla několik především v běhu do vrchu.
Další medaile byly atletům zapovězené. Ústecký sprinter Jáchym Procházka zaběhl v rozběhu stovky čas 11.17, který na finále nestačil. Spravit chuť si chtěl na dvoustovce, kde se dostal o jednu setinu pod 22 sekund, což mu s přehledem na finálovou účast stačilo. V bitvě o medaile svůj čas ještě vylepšil na 21.84, ale tři jeho soupeři ve finálové šestce byli rychlejší. Procházka skončil čtvrtý, na bronzovou příčku mu chybělo 13 setin.
Jiskra měla zástupce také v technických disciplínách. Ve vrhu koulí soutěžila Barbora Kopfsteinová a skončila na sedmé pozici, když její nejdelší pokus měřil 10,73 metru. Do dálkařského sektoru nakonec nenastoupila Pavlína Minářová.
Zraky byly upřeny především na vysokomýtské juniorky Zdeňku Seidlovou a Martinu Homolovou. Obě atletky se postavily na start stovky a parťačky se kvalifikovaly do finále. Seidlová zaběhla čas 12.17, Homolová 12.25, což znamenalo přímý postup. Medaile z toho ale nebyly. Zdeňce Sei-
dlové unikl bronz o dvě setiny a skončila pátá, Martina Homolová trochu zaspala na startu a cílem proběhla jako sedmá.
Usměvavé blondýnce Seidlové více sedí dvoustovka, což ve druhém rozběhu ukázala, vyhrála jej v poklidu časem 25.06. Třetí rozběh vyhrála Homolová (25.45) a očekávání před finále byla velká. Ani tady to však nevyšlo. Zdeňka Seidlová byla těsně čtvrtá, Martina Homolová dokončila jako pátá.
Příslib to byl do štafety na 4 x 400 metrů, kde čtveřice Homolová, Chytková, Čiháková a Seidlová sahala po bronzu, jenže je o něj připravily běžkyně Slavie ve druhém běhu. Mýtské atletky ale stanovily nový klubový rekord 3:56.03.