Pasos Pardubice skončili v základní části extraligy na posledním místě a už delší dobu bylo tím pádem jisté, že v prvním roce své účasti v nejvyšší lize si zahrají o její udržení. Play down se hraje na čtyři vítězná utkání. Celá série začíná o tomto víkendu v Pardubicích. První zápas se odehraje v sobotu od 16 hodin a druhý v neděli od 11 hodin, oba v Krtkově aréně na Dukle.

„Připravujeme se na soupeře, jak nejlépe umíme. Měli jsme nyní čtrnáct dní k tomu, abychom potrénovali a nachystali se na záchranu extraligy v Pardubicích. Očekáváme velmi těžká utkání. Chomutov je silný a hlavně zkušenější tým. Určitě je favoritem. Nicméně chceme fanouškům ukázat, že i my umíme hrát kvalitní softbal a nechceme nic vzdávat předem,” říká manažer pardubického klubu Libor Matějka.

Po dvou domácích zápasech se série play down přesune do Chomutova, kde se bude hrát 22., 23. a případně i 28. září. Nebude-li ještě rozhodnuto, šestý zápas se bude hrát 29. září v Pardubicích a sedmý o den později v Chomutově.