V posledním utkání ve skupině na světovém šampionátu vyhráli čeští reprezentanti nad Portugalskem 1:0. Jediná branka zápasu padla ve 22. minutě, kdy se českému týmu povedla kombinace, po níž zakončoval do odkryté branky Radim Štěpáník. Ještě ve druhé třetině se Češi museli bránit ve třech při dvojnásobné přesilovce Portugalska. Vše zvládli i s přispěním zákroků brankáře Jana Šimary.

„Bylo to těžké utkání, navíc jsme nezačali dobře a brzy hráli oslabení. Zaplaťpánbůh za tu jednu branku, protože tam bylo velké množství zblokovaných střel. Je to vydřené vítězství," komentoval Jaroslav Pavlík, asistent trenéra českého týmu.

Další včerejší výsledky rozhodly o soupeři Čechů pro čtvrtfinále. V něm je vyzve Indie, která skončila na třetím místě ve skupině A1. Čtvrtfinálový den je na programu ve čtvrtek, Češi nastoupí po dvou dnech volna v duelu od 19 hodin.

Češky o první místo

Další vítězství přidaly stále neporažené české hokejbalistky, které včera přehrály Američanky 3:0. V prvním duelu se zámořským protivníkem se Češky prosadily třikrát během prostřední třetiny, když góly vstřelily v rozmezí devíti minut. „Pro nás jsou tři body výborné, protože ve středu jdeme ještě na Kanadu a ať to dopadne jakkoli, tak do semifinále půjdeme z prvního nebo druhého místa. To byl náš cíl," uvedl trenér českého týmu Karel Manhart.

Češky zakončí skupinu středečním utkáním proti Kanadě (od 19 hodin), které rozhodne o vítězi a nasazení do semifinále, které je na programu v pátek.