Její fanoušci vyhlížejí nový ročník s velkým očekáváním. I proto, že letos bude opět jedna zastávka devítidílného seriálu v Novém Městě na Moravě.

Ester Ledecká
Samý úsměv. Ledecká by jela v Lake Louise klidně desetkrát

Český tým prošel v létě očistnou kúrou. Reprezentaci opustilo několik závodníků, včetně jedné z hvězd týmu Jaroslava Soukupa. Zeštíhlené kádry vedou noví trenéři, nově byla také vytvořena pozice sportovního ředitele, kterou obsadí bývalý šéftrenér Ondřej Rybář.

„Potřebovali jsme trošku vyvětrat,“ uvedl pro Deník prezident České biatlonové federace Jiří Hamza.

Novinek je víc změnili se sponzoři. Diváci tak možná budou zprvu zmatení. Češi obléknou jiné kombinézy (hledejte černobílé barvy) a jiné kulichy (pátrejte po bílé barvě).

Bez konkrétního cíle

V letošním ročníku Světového poháru startuje zmíněný nový olympijský cyklus. Reprezentace jde do sezony minimálně udržet svoje pozice ve světovém pelotonu.

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková
Stříbrná Sáblíková. Na trojce nestačila jen na Kanaďanku a vede Světový pohár

„Jsme na startu nové etapy, proto jsme realizovali velké změny v realizačních týmech i mezi závodníky. Pokusili jsme se to poskládat trochu jinak, abychom nastavili dlouhodobou perspektivu směrem k Pekingu,“ dodává biatlonový šéf. Před nové trenéry, Zdeňka Vítka u mužů a Egila Gjellanda u žen, tak není postaven žádný konkrétní cíl přímo pro tuto sezonu, která bude mít z pohledu českého týmu dva vrcholy.

Informace k nadcházející sezoněZdroj: DENÍK

Tím prvním budou prosincové závody v Novém Městě na Moravě. „Už v létě na světovém šampionátu jsme si to tam trošku zkusili,“ připomíná Michal Krčmář, stříbrný olympijský medailista. „Domácí závody jsou trošku o hlavě, ale uspět v Novém Městě je můj první cíl v sezoně,“ netají.

Všichni si pochvalují pozitivní atmosféru

Druhým potom bude pochopitelně březnový světový šampionát ve Švédsku. Rovněž s předem nijak nedefinovaným cílem. „Po sezoně jsem se rozhodovala, zda vůbec budu pokračovat. Ale získaná olympijská medaile je pro mě ohromnou motivací jít dál. Letos tak budu chtít navázat na loňské výsledky,“ plánuje ženská jednička týmu Veronika Vítková, rovněž loňská medailistka z Pchjongčchangu.

Všichni členové týmu si pochvalují pozitivní atmosféru, která zavládla. „Noví trenéři mají spoustu zkušeností, týmy fungují dobře. Je evidentní, že mají důvěru svých svěřenců, všichni v létě makali naplno,“ komentoval přípravu sportovní ředitel Ondřej Rybář.

České biatlonistky štafetu nezvládly.
Českým biatlonistkám ubyly soupeřky. Úspěšné sestry mají zákaz reprezentovat

„Vše je dobře nastartováno, takže doufám, že závodníci udělají radost všem fanouškům u televizí. A v prosinci i v ochozech v Novém Městě,“ přeje si před startem sezony Rybář.