Se zpožděním, se značnými omezeními a nutností dodržovat přísné hygienická předpisy se Velkou cenou Brna rozběhl jubilejní dvacátý ročník Českého skokového poháru.

Extraliga tuzemského parkurového sportu vstoupila do své nové edice s výsledkovou „bombou“.

Postarala se o ni reprezentantka Jezdeckého klubu Hřebčín Suchá u Litomyšle.

UDRŽELA PEVNÉ NERVY

Štěpánka Zavoralová dosud nikdy nestála na stupních vítězů v rámci ČSP, startů v téhle série nemá za sebou moc, ale právě nyní do Brna si ona i její klisna Diabella 1 přivezly náramnou formu.

Základní parkur stupně T zvládla litomyšlská dvojice skvěle a do finále šla s nulou na kontě trestných bodů, stejně jako další dva soupeři. Ti však ve finálovém kole chybovali, Štěpánka Zavoralová provedla svého koně nástrahami parkuru i podruhé bez shození i v předepsaném čase a dosáhla na senzační triumf!

Ve finále bylo k vidění celkem sedm čistých výkonů, jenže kromě Zavoralové si všichni ostatní takto úspěšní přinesli zátěž ze základního kola a vítězku tím pádem nemohli ohrozit!

K VLASTNÍMU PŘEKVAPENÍ

„Vůbec jsem to nečekala. Po prvním kole jsem doufala, že udržím třetí místo. Na těchto výškách s Diabellou začínáme, byla to naše první cena a teprve druhá soutěž stupně T. Snažila jsem se jet v klidu, abych klisnu všude přivedla správně a ona mohla skákat,“ poznamenala během slavnostního dekorování nadšená královna brněnské Velké ceny.

Ta si kromě umístění na „bedně“ a příjemné finanční odměny zajistila jako první postup na závěrečnou Super Grand Prix.

To je letošní novinka Českého skokového poháru, ve kterém došlo ke změně modelu závěrečné zářijové soutěže, kam postoupí vítězové všech Velkých cen. A Štěpánka Zavoralová je tak první na řadě…

Na stupně vítězů ji v Brně doprovodili zkušení a velmi kvalitní jezdci: Jaroslav Jindra, který v Brně triumfoval již v roce 2002, a Jan Štětina.

Český skokový pohár pokračuje dalším mítinkem hned o následujícím víkendu, kdy se koná v Hradišťku u Sadské Velká cena Prahy.

ČSP Velká cena Brna 2021

1. Štěpánka Zavoralová – Diabella 1
(JK Hřebčín Suchá)
2. Jaroslav Jindra – Cornets Ninja
(Stáj Jindra)
3. Jan Štětina – Fantastico-S
(Jezdecká stáj Schneider)