Na první kolo hokejbalové etxraligy do Letohradu zavítal tým pražského Kova. Zápas přilákal bezmála stovku diváků, kteří ještě před zápasem viděli slavnostní předání pamětních medailí rozhodčím Hanuši Kovárníkovi a Tomáši Boháčkovi, který po deseti sezonách a dvou stovkách odpískaných extraligových utkání právě v Letohradu odpískal to své „poslední“.

Opatrný začátek? To rozhodně nebyl případ úvodního kola CROSSDOCK extraligy mužů. Kovo na Letohradské doslova vlétlo a těm chvilku trvalo, než chytili dech. „Kovo hodně napadalo, od začátku hrálo nesmírně energicky a téměř do poloviny zápasu jsme všude byli pozdě. Hodně nás ve vypjatých momentech podržel gólman Šimara,“ přikyvuje asistent trenéra Letohradu Filip Červinka. „Po bitvě je každý generál, ale od začátku jsem si pro sebe říkal, že Kovo nemůže takové smrtící tempo vydržet celý zápas a když budeme trpěliví a nedostaneme žádný gól, brzy se dočkáme vedení,“ dodal.

Tak se i stalo.

Bezbrankové skóre však na časomíře svítilo až do poloviny devětadvacáté minuty, tedy po celé dvě třetiny. Ve zmíněné devětadvacáté minutě však perfektně přečetl hru Miroslav Věchet, který svým bekhendovým blafákem poslal jeleny do vedení. „Po prvním gólu jsme rázem ožili, převrhli misky vah na naši stranu a konečně častěji stříleli, protože do poloviny zápasu jsme měli na kontě pouze pět střel,“ zdůrazňuje Filip Červinka s tím, že ve třetí třetině už se obraz hry blížil jejich trenérským představám. „A navíc jsem nesmírně pyšný na Jardu Holce, který naskočil na začátku závěrečné části na první své extraligové střídání a hned ze své první střely dal gól. Toto vítězství je pro nás nesmírně cenné, musíme ale na sobě stále pracovat, protože naší ležérnosti v první polovině zápasu by zkušenější soupeř využil a potrestal nás. Nicméně i tak jsem na naše hráče hrdý, utkání jsem si užil jako početné výtečné osazenstvo na tribuně a všude kolem hřiště,“ uzavřel.

Letohrad - Kovo Praha 2:0

Fakta – branky: 30. Věchet (D. Hejtmánek), 33. Holec (D. Hejtmánek, Adamec). Rozhodčí: Boháček, Gráca. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 96. Třetiny: 0:0, 1:0, 1:0.
SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Šupík) – J. Hejtmánek, Anýž, Adamec, Böhm, Vychytil, Krejsa, Teplý, Lajčiak, Halbrštát, D. Hejtmánek, Košťál, Cvejn, Häusler, Věchet, Běloušek, Derka, Holec, Faltus, Škabraha.
TJ KOVO Praha: Lain (Vaníček) – Winter, Bydžovský, Adam, Plecitý, Kovářík, Mar. Zeman, Kočka, Mich. Zeman, Šlehofer, Wurdák, Fabián, Kyclt, Krejčí, Franěk, Strejček.

V sobotu s Hradcem
Ke druhému zápasu pojede Letohrad na derby do Hradce Králové, kde to bude mít nesmírně těžké. Utkání se hraje v sobotu dopoledne od 11 hodin.