Podle výsledků hlasování na webu nejvyšší české futsalové soutěže obdržel trenér Nejzbachu Miroslav Semerád 174 hlasů. Jak sám ovšem přiznal, není to jen jeho ocenění.

Za měsíc prosinec jste získal ocenění trenér měsíce. Jak si tohoto ocenění vážíte?
 Toto ocenění je třešničkou na dortu naší práce. Tím myslím práci celého Nejzbachu, tedy nejen mojí, ale především hráčů, kteří pochopili, že když naplno odmakají všechny tréninkové jednotky a budou plnit věci, které tam děláme, tak se jim to vrátí v zápasech. Ale také fanoušků, kteří nám velkou měrou pomáhají nejen při domácích, ale i venkovních utkáních, za což jim patří velký dík. Toto ocenění zároveň ukazuje i ostatním klubům, kteří pracují na amatérské bázi stejně jako my, že se dá uspět i mezi „profesionálními týmy“ jako jsou Chrudim, Sparta, Litoměřice, Plzeň, Teplice nebo Slavia.

Momentálně jste na čtvrtém místě. Jste spokojený?
 S dosavadním postavením v tabulce jsem zatím spokojený, ale základní část ještě neskončila a nás čeká sedm velmi těžkých utkání.

V posledním zápase s Chrudimí jste přišli o domácí neporazitelnost. Jak zpětně hodnotíte duel?
 Zápas s Era-Packem je pro každé mužstvo a každého hráče svátkem. I přes prohru můžeme být s naším výkonem spokojení. Do pětatřicáté minuty jsme drželi nadějný výsledek a až naše nevydařená power play stanovila trochu zkreslený výsledek celého zápasu.

Co očekáváte od zápasu v Teplicích, kam se vydáte v pátek?
 Teplice mají trochu nevyvážené výsledky, naposledy vyhrály v Brně, ale předním překvapivě prohrály doma s Jeseníkem. My se na tento zápas musíme dobře připravit, abychom ho výsledkově zvládli a mohli stále pomýšlet na místa, která zaručují výhodnější postavení pro play off.

Přemýšlíte ještě o nějakém posílení kádru před play off?
 O posílení kádru přemýšlím stále, ale zatím musím konstatovat, že hráči, kteří dostali v předešlých utkáních důvěru, mě nezklamali, a doufám, že tomu bude i nadále. Uvidíme, jestli se nám podaří ještě před play off kádr vhodně doplnit.   (nej)