Hlavní trať měřila 9 kilometrů s třistametrovým převýšením a účastníci si museli poradit s rozmanitým povrchem: asfaltem, polními a lesními zpevněnými i nezpevněnými cestami a pěšinami.

Suverénním vítězem závodu se stal Lukáš Kristejn z Mistrovic. Někdejší biatlonový reprezentant se v cíli objevil v čase 36:23 min. a nechal daleko za sebou druhého Jaroslava Tlapáka (AK Iscarex Česká Třebová, 37:14) i třetího Jiřího Kyrala (Vencl tým Ústí nad Orlicí, 39:27).

O unikátní počin se postarala vítězka ženského klání Hana Švestková Stružková (AK Račí Údolí), která závod zvládla v čase 38:35, čímž nejen vyhrála o více než osm minut před nejbližší rivalkou, ale dokonce se dostala na třetí místo v absolutním pořadí závodu! Jen dva muži byli na trati rychlejší a to možná historie Poháru Iscarexu nepamatuje…

Další dva závody zařazené do kalendáře se konají o posledním květnovém víkendu. V sobotu je na programu 40. ročník Běhu do Zámeckého vrchu v Rudolticích nedaleko Lanškrouna (6,3 km a méně, od 9.30 dětí a mládež, 11.30 hlavní běh). V neděli se v obci poblíž Letohradu uskuteční 21. ročník Nekořského krosu (3,4 km a méně, od 9.30).