Dá-li se to tak vůbec nazvat, protože odložení startu poháru o více než dva měsíce bude mít na počet velkých cen minimální vliv. Na deseti kolbištích se uskuteční jedenáct kvalifikačních kol a na závěr přijde velké hořovické finále.

Kromě jedenácti pohárových zastávek se do zhuštěného rozpisu jezdeckého dění musí vtěsnat i další důležité akce, jako jsou mistrovství republiky a mezinárodní mítinky na českém území.

Všechno vypukne o prvním červnovém víkendu v areálu Jezdeckého klubu Hřebčín Suchá Velkou cenou Litomyšle, kterou hostí prezident Asociace Český skokový pohár Jiří Skřivan. Jeho mítink bude jako obvykle čtyřdenní (od 4. do 7. června), v jednotlivých dnech ale bude limitován počet startů a organizátoři budou muset hlídat stanovená hygienická pravidla.

Všechno zle bývá k něčemu dobré a v případě skokového poháru to může být vysoká sportovní kvalita díky možné účasti reprezentačních koní a jezdců. Ti nyní nemohou startovat v zahraničí a měli by se ukázat na domácích soutěžích (jak je známo, český tým se chystal na olympijské hry).

„Věřím, že Český skokový pohár může proběhnout velice zdárně, a to i za účasti těch, kteří by jinak vzhlíželi například k olympijským hrám. Myslím, že se podařilo termínovou listinu dobře přizpůsobit současnému dění. Nejedná se jen o pohár, ale obecně o český skokový sport. Třeba nám situace s Covidem-19 přinese posun ve sportovní úrovni našeho jezdeckého sportu,“ vyjádřil se Jiří Skřivan na oficiálním webu ČSP.

Hlavní pohárová soutěž je v Suché u Litomyšle na pořadu v neděli 7. června a mezi bezmála třemi desítkami přihlášených figuruje třeba jména dlouholetého českého reprezentanta Aleše Opatrného či trojnásobného vítěze finále Českého skokového poháru Rudolfa Doležala reprezentujícího domácí klub. Celý program úvodního pohárového kola však obsáhne čtyř dny, soutěže na nižších obtížnostech včetně tradičního seriálu Czech Junior Cup a závodů pro jezdce do 25 let se jedou od čtvrtka až do neděle.

Kalendář Českého skokového poháru 2020

7. června:
Velká cena Litomyšle

14. června:
Velká cena Zduchovic

21. června:
Velká cena Ostravy

5. července:
Velká cena Frenštátu

19. července:
Velká cena Martinic

26. července:
Velká cena Prahy

31. července:
Velká cena Brna (v Olomouci)

2. srpna:
Velká cena Olomouce

16. srpna:
Velká cena Opavy

23. srpna:
Velká cena Hradišťka

19. a 20. září:
Velká cena Hořovic a finále