Domácí vedli od začátku do konce, postupně si vypracovali dvouciferný náskok a ten si s přehledem hlídali. A nebýt potíží na doskoku, byl by rozdíl ve skóre ještě vyšší.

„Zvlášť v prvním poločase na nás bylo vidět, že hrajeme třetí utkání v pěti dnech, byli jsme trochu unavení. Myslím, že to ale není důvod, abychom měli o třináct doskoků méně,“ upozorňuje trenér Dino Repeša na herní činnost, v níž jeho svěřenci především v prvním poločase zaostávali.

Kooperativa NBL si nyní vybírá volno do 2. prosince, neboť na řadě je první kvalifikační reprezentační okno v boji o postup na světový šampionát hraný v roce 2023 v Japonsku, Indonésii a na Filipínách. V pátek hraje Česko v Bosně a Hercegovině, v pondělí poměří v Opavě síly s Litvou. V nominaci trenéra Ronena Ginzburga na tento dvojzápas nechybí ani pardubický rozehrávač Tomáš Vyoral.

Třetí perioda utkání definitivně zlomila na pardubickou stranu. Střelecky kraloval Petr Šafarčík, autor pětadvaceti bodů, k němu se přidali další tři dvouciferní střelci (Švrdlík, Potoček, Svoboda).

„Ano, jsme nižší tým než Šibenka, ale musíme být koncentrovanější a silnější na doskoku. Co je pozitivní, že hrajeme dobře v útoku, opět jsme dali více než osmdesát bodů, měli jsme devatenáct asistencí, ale není dobrá cesta prohrát každý zápas na doskoku. Z naší strany byl určitě lepší druhý poločas než první,“ řekl kouč Repeša.

„Byl to hrozně fyzický a těžký duel, jednak proto, že pro nás byl třetí v pěti dnech, ale hlavně proto, že soupeř byl vyšší a hrál velmi fyzicky,“ hodnotil rozehrávač Michal Svoboda, jeden z jedenáctibodových mužů Beksy. „O přestávce jsme si řekli, že musíme přidat na doskoku a hrát fyzičtěji, což jsme ve druhé půli zvládli,“ dodal Svoboda.

Pardubice s bilancí 3 výhry – 1 porážka dorovnaly lídra skupiny A Levice. Zbývají jim ještě zápasy v rakouském Welsu a odveta v Chorvatsku.

Alpe Adria Cup: BK JIP Pardubice – GKK Šibenka (Chorv.) 82:67 (20:16, 19:12, 56:40). Body: Šafarčík 25, Potoček 11, Švrdlík 11, Svoboda 11, Vyoral 9, Walton 6, Burda 5, Pekárek 4 – Arslanagič 16, Rebič 11, Paič 11, Solomun 9, Gulin 8, Jambrovič 7, Antič 4, Kujundžič 1.